Olasz, francia, török, skandináv verseny

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 10. 13:15
Négyen vannak még versenyben a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság megrendezéséért. Az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) négy szándéknyilatkozat érkezett, az illetékesek 2010 május 27-én mondják majd ki a végső szót.


A pályázati szándéknyilatkozatot beadó között két bombaerős hátországgal bíró országot találunk: Olaszország és Franciaország már rendezhetett vb-t és Eb-t is a közelmúltban. Előbbiek az 1990 vb előtt 1980-ban Eb-döntőnek adtak otthont, viszont azóta hiába áhítoznak rendezésre, legutóbb biztos favoritként bukták el a 2012-es Eb-rendezést.

A franciáknak igen szép emlékű lehet az 1984-es Eb, majd az 1998-as vb megrendezése, tekintve, hogy mindkétszer győzniük sikerült. Nemcsak a rendezés elnyerésében, hanem az eseményen is.

Törökországban a futball hihetetlen népszerűségnek örvend, nagy sportági eseményt még nem rendezhettek, mármint ilyen jellegűt, mert egy BL-döntőbvel azért már bizonyítottak.

Svédország önmagában rendezett Eb-t 1992-ben, viszont most az akkori létszámnak már a háromszorosát kellene vendégül látni, ebben Norvégiában leltek partnerre: a két skandináv ország közösen pályázik. Korábban hasonló közös rendezés kétszer volt példa: 2000-ban Hollandia és Belgium, 2008-ban Svájc és Ausztria volt a két társrendező.

A négy pályázó még idén április elején veheti kézbe azt a listát, amely az UEFA rendezéssel kapcsolatos konkrét kikötéseit tartalmazza. A részletes pályázati anyagok leadási határideje: 2010 február 15.

A hét év múlva esedékes kontinenstornán első alkalommal vesz részt majd 24 csapat, létszámbővítésre korábban 1996-ban került sor, az addig nyolc csapatos akkor megduplázták. Három év múlva Lengyelország és Ukrajna közösen látja vendégül az európai futballelitet.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu