Odavágna egykori ásza az MU-nak

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 22. 19:00
Hogy a Marseille miben bízhat a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben? Talán csak abban, hogy a labda – gömbölyű… Gabriel Heinze korábbi csapatának azért odasózna egyet, de tisztelettel megjegyzi, rengeteg mindent köszönhet az Old Traffordon töltött éveknek, illetve Sir Alex Fergusonnak.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
OLYMPIQUE MARSEILLE-MANCHESTER UNITED - szerda, 20:45 óra
Marseille, Vélodrome, vezeti: Felix Brych (német).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
OLYMPIQUE MARSEILLE: Mandanda - Taiwo, Diawara, Mbia, Heinze - Cheyrou, Lucho, Cissé - Rémy, Brandao, Ayew.
MANCHESTER UNITED: Van der Sar - Rafael, Smalling, Vidics, Evra -  Fletcher,  Gibson, Scholes, Fletcher, Carrick, Nani - Rooney.

 

A Marseille és a Manchester United mindössze kétszer találkozott korábban a BL-ben, és ha azt vesszük, a 2-1-es hazai győzelem mellett a Vélodrome-ban megégett az MU (William Gallas góljával kapott ki 1-0-ra), nem árt óvatosnak lennie.

Ezen kívül azonban aligha szól bármi is amellett, hogy a kikötővárosiak meglepik a 2008-as BL-győztest: hazájuk bajnokságában címvédőként csak harmadikok, és noha az elmúlt hetekben nem maradtak el a győzelmek, a lehengerlő játékkal adósak maradtak.

Márpedig a United ellen arra lenne szükség, hiszen az angolok listavezetők a Premier League-ben, és a fontos meccsekből rendre győztesen jönnek ki, legyen az ellenfél a Manchester City, az Arsenal vagy a Liverpool.

Idegenben különösen eredményesen szerepelnek, legutóbbi tíz meccsükből kilencet megnyertek, ebből három az őszre datálható. A Vörös Ördögöknek francia földön is pozitív a mérlegük, két vereség mellett három győzelmet és hat döntetlent számlálnak.

Gabriel Heinze egykoron az MU sikeréért küzdött, azóta viszont a Real Madrid érintésével már a Marseille-nél keresi a kenyerét. Az Old Traffordon töltött évekre jó szívvel tekint vissza, de van, ami miatt keserűség maradt benne.

Sir Alex Ferguson ugyanis nem volt hajlandó eladni a rivális Liverpoolnak, szemben az argentin óhajával, aki az Anfielden lelt volna rá ismét csúcsformájára.

Heinze már bánja, hogy összeakasztotta a bajszát a skót mesterrel, akire a mai napig felnéz.

Fergusonnak hatalmas hatása volt a pályafutásomra, pozitív értelemben. A manchesteri kaland előtt is győztesnek hittem magam, de az ott lehúzott idények csak előnyömre változtattak.”

„Sir Alex minden játékost a jó irányba terel, aki csak megfordul a keze alatt. Nagyon sajnálom, hogy az utolsó pár napban nem jöttünk ki, de a tiszteletem határtalan iránta. Ettől függetlenül Marseille-győzelmet várok.”

Túlzott tiszteletnek nem is lesz helye a Vélodrome-ban, amelynek gyepére nem futhat ki a hazaiak csatárásza, André-Pierre Gignac ágyéksérülés miatt. Mathieu Valbuena sorsáról erőnléti teszt dönt majd.

Az MU-nál Rio Ferdinand és Pak Dzsi Szung a legnagyobb hiányzó, de Antonio Valencia és Jonny Evans neve is a sérültlistát bővíti, továbbá Rafael és Anderson játékára sem érdemes mérget venni. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu