Nyolcat kaptak Evráék a Marseille-től

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 2. 22:47
Nyolc-kettőre nyert az Olympique Marseille Sir Alex Ferguson tanítványai ellen kedd este, 15 ezer néző előtt, a II Lajos Stadionban, Monacóban. Az eredményt azért kéretik nem túl komolyan venni, elvégre a második félidőben jórészt amatőrök alkották az MU vegyescsapatát a legerősebb OM ellen, a Cantona egyik jóbarátja szervezte jótékonysági gálán. Szerdán Edwin van der Sar búcsúmeccse következik az Amsterdam ArenA-ban, pénteken pedig Paul Scholes ölt fel utoljára MU-mezt a New York Cosmos ellen!


JÓTÉKONYSÁGI GÁLAMÉRKŐZÉS
OLYMPIQUE MARSEILLE-MU VEGYESCSAPAT 8-2 (2-2)
Monaco, II. Lajos Stadion, 15 ezer néző, vezette: Laurent Duhamel.

ÍGY KEZDTEK:
MARSEILLE: Bracigliano - Sabo, M'Bia, N'Koulou, Azpilicueta - Kaboré, E. Cissé, Amalfitano - J.Ayew, Omrani, Gadi. Vezetőedző: Didier Deschamps.

MU-VEGYESCSAPAT: Barthez - Malcuit, Smalling, Jones, Evra - Belghazouani, Belhaid, Mansouri, Cleverley - Welbeck, Pak. Menedzser: Sir Alex Ferguson.

Gólszerzők: Nkoulou (14.), J. Ayew (34., 61.), B. Cheyrou (47., 82.), A. Diarra (60.), Rémy (68., 80.), ill. Welbeck (35.), Cleverley (37.)
Utolsó felkészülési mérkőzését abszolválta az előszezonban 100 százalékos MU a vasárnapi Community Shield előtt Monacóban, az Olympique Marseille ellen, egy jótékonysági gála keretében. Ez tehát nem klasszikus tesztmeccs volt, csupán hét játékos utazott el Sir Alex-szel: Evra, Smalling, Jones, Pogba, Cleverley, Pak és Welbeck. A kapuban Barthez kezdett a Vörös Ördögök vegyescsapatában! Az OM André Ayew és Valbuena nélkül érkezett.
Már az első félidő is a Marseille-é volt, de akkor még akadt két nagy reménység a pályán, egészen pontosan Welbeck és Cleverley, akik képesek voltak bő két perc alatt semmissé tenni a kétgólos OM-előnyt (Nkoulou, J. Ayew).
Cleverley adott egy ki ízelítőt abból, miért lát benne olyan nagy fantáziát Ferguson, előbb kiosztott egy gólpasszt Welbecknek, majd visszakapta tőle, és kilőtte a bal alsót.

A folytatásban alaposan meggyengült az MU, kiszállt Pak, és a Smalling-Jones belső védelem, így törvényszerű volt, hogy nem ússzák meg olcsón Evráék. Annál is inkább, mert Deschamps még izmosabb csapatot küldött fel a szünet után, mint a kezdésre.

Az énekes Pokora nem nagyon tudott mit kezdeni Pogba és Evra labdáival, hátul pedig kis túlzással megszűnt az ellenállás. Nem csoda, ha kitömték az MU-vegyescsapat hálóját, Jordan Ayew második gólját szerezte, Rémy és Cheyrou duplázott, Alou Diarra is a hálóba fejelt a második félidőben.
Éric Cantona jóbarátja, az egykori Marseille-kapus Pascal Olmeta volt a meccs főszervezője, neki köszönhette Malcuit, Belgazuani, Belhaid és Manszuri is azt az életre szóló élményt, hogy manchesteri sztárokkal együtt kezdhetett egy "felkészülési" meccsen.

Titkon azt reméltük, a történelem ismétli önmagát, és 2003 novembere után ismét 8-3 áll az eredményjelzőn, a II Lajos Stadionban (akkor: Monaco-Depor 8-3 a BL-csoportkörben). Nem így lett, de egy tízgólos futballgálával így is gazdagabb lett a monacói publikum, amelyet klubcsapata nem nagyon kényeztetett el az elmúlt szezonban.
AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
90.: VÉGE!!!!!! NYOLC-KETTŐRE NYERT A MARSEILLE.
85.: Gadi lábában maradt a kilencedik.
82.: GÓÓÓL!!!! CHEYROU MEGINT!!!! Kapufás fejesgól. Fanni volt az előkészítő. 8-2
80.: RÉMY!!!!!! Fanni ívelt be, Rémy csúsztatott laza mozdulattal a bal alsóba. 7-2
77.: Pogba pöccintésénél kellett észnél lennie Mandandának.
65.: Pokora nem csak a színpadon, itt is csinálja a fesztivált, már volt egy lecsúszott lövése, és egy látványos sarkazása Morel mellett.
72.: Cheyrou a telhetetlen. Harmincról küldte kapura, alig fölé.
68.: GÓÓÓL!!!! RÉMY!!! Ő is meglőtte a gólját, balról húzott befelé, és kilőtte a hosszú alsót, ahogy kell. Valószínűleg ez a leggyengébb csapat, amit valaha is edzett Ferguson. 6-2
65.: Ginola is elköszönt, az énekes Mathieu Pokora váltja. Gadi ismét kedvet kapott a játékhoz, be is küldte Deschamps. J. Ayew, Amalfitano és Nkoulou helyet Gadi, Kaboré és Mbow!
61.: GÓÓÓÓL!!!! JORDAN AYEW!!! Szépen szelidített meg egy kemény, bal oldali beadást, majd laposan a bal alsóba passzolt, a kapus rossz irányba vetődött. 5-2
60.: GÓÓÓÓL!!!! ALOU DIARRA!!! Lucho szögletét Diarra csúsztatta be Pogba mellől a bal alsóba. 4-2
58.: Csere: Smalling helyett Oliviera. Pak helyett Traoré. Már csak négy MU-játékos a gálacsapatban: Evra, Cleverley, Welbeck és a tarcsiból Pogba.
56.: Rémy átlövése 18-ról, ki sem jött a kapusról.
52.: Csere: Jones helyett Mangu.
49.: Welbeck ütközött nagyot Diarrával, a földön maradt, de saját lábán jött le, és tudja folytatni.
47.: GÓÓÓÓÓL!!!! BRUNO CHEYROU!!! Evra vágta ki a labdát, Cheyrou 17 méterről kilőtte a jobb felsőt. 3-2
46.: Folytatáás!!! Tömeges cserék a Marseille-nél: Cheyrou, Lucho, Diawara, Fanni, Diarra, Morel, Rémy és Mandanda is a pályán, többek között. Pogba és Ginola is bent az MU-nál, Barthez pihenhet.
45.: Félidő. A Marseille uralta a meccset, de Cleverley és Welbeck közös erővel két perc alatt kiegyenlítettek. Sűrű hete lesz az MU-nak, szerdán Edwin van der Sar búcsúmeccse következik az Amsterdam ArenA-ban, pénteken pedig Paul Scholes búcsúztatóját rendezik az ellen a New York Cosmos ellen, ahol Éric Cantona a sportigazgató. Vasárnap már jön a Community Shield, ahol a városi rivális Cityvel ütköznek meg Ferguson fiai.
44.: Omraniba emelt Barthez, de megúszta a nagyobb bajt.
42.: Cleverley pattogós lövését tolta szögletre a nyári igazolás Bracigliano.
37.: GÓÓÓÓL!!!!! CLEVERLEY!!!! Odateszik magukat a manchesteri fiatalok, Welbeck visszadta a gólpasszt a középpályásnak, aki Azpilicueta mellől szinte lekopírozta az előző gólt. 2-2
35.: GÓÓÓÓÓL!!!! WELBECK!!! Cleverley lágyan gurított be a védelem mögé, a csatár ügyesen kilőtte a hosszú alsót Bracigliano mellett. 2-1
34.: GÓÓÓÓL!!!! JORDAN AYEW!! Könnyedén hatolt át a Jones, Smalling falon, Evra nem ért oda. Aztán elgurított Barthez mellett. 2-0
30.: Omrani 26 méteres lövését szépen tenyerelte ki Barthez.
25.: Gadi lágy emelésére nyújtózott Barthez, de nem kellett neki, a háló tetejáre hullott a labda. Utoljára a BL-nyolcaddöntőben találkozott egymással a két csapat, a Vélodrome-ban 0-0 lett a vége, a visszavágón Chicharito duplájával 2-1-re nyert az MU.
21.: Pakot ugratták ki, M'Bia mentett hatalmasat.
14.: GÓÓÓÓL!!!! NKOULOU!!!!! A Monacótól igazolt védő félfordulatból bombázott egy kipattanót a jobb felőbe 15 méterről, kifacsart mozdulattal. Nagy gól, Barthez premier plánban láthatta. 1-0
10.: Mozognak egy jót, az első tíz percben csak egy Ayew-kapuralövésnél és egy szögletnél erősödött fel a közönség hangja. A bevételeket Pascal Olmeta alapítványa (Egy Mosoly, Remény az Életre) kapja, amely rászoruló beteg gyermekek és családjaik megsegítésére fordítja az összeget.
21:00. ELKEZDŐDÖTT!!
20:55. A felállások:

20:53. A 44 éves, egykori PSG- és Tottenham-sztár David Ginola vált néhány szót Fergusonnal.
David Ginola és Sir Alex Ferguson  
20:51. Érkeznek a csapatok. Szemet bántó szerelésben a Marseille, fekete-fehérben az MU.

20:45. Csúszik egy kicsit a kezdés, Barthez még az öltözőfolyosón parolázik.
20:25. A karitatív célokat szolgáló mérkőzést Pascal Olmeta, az MU-legenda Éric Cantona jóbarátja, a Marseille egykori kapusa szervezte. Trézéguet, Giuly és Ginola is pályára léphet, Cantona lemondta a részvételt. Albert, monacói herceg is megtiszteli jelenlétével a rendezvényt. 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu