Nincs béke, a bundabotrány folytatódik

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 26. 12:10
Vladan Filipovics játékosügynök mellett kiállnak ügyfelei abban az ügyben, melyben a korábbi futballista, valamint két, általa képviselt labdarúgó nevét is nyilvánosságra hozta egy belga napilap, azt írva: egy Bajnokok Ligája-mérkőzés eredményét manipulálták. Megnyugvás azonban továbbra sincs az ügyben, hiszen több válogatott futballistánkat is csalással vádoltak meg. Egyelőre név nélkül...


A Filipovics által képviselt labdarúgók szerdán levelet küldenek Michel Platininek, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének, amelyben kiállnak mellette. A játékosok arra kérik a francia sportvezetőt, hogy tájékozódjon a fegyelmi bizottság által lefolytatott vizsgálatról, „miért vádolnak és rágalmaznak bizonyítékok nélkül.”

A szerdai sajtótájékoztatón a játékosok képviseletében Juhász Roland, az Anderlecht magyar válogatott futballistája olvasta fel a levelet, amelyet később mindenki aláírt, többek között, Huszti Szabolcs (Zenit), Buzsáky Ákos (QPR), Gyepes Gábor (Cardiff City), Halmosi Péter (Hull City) és Vanczák Vilmos (Sion) is.

A belga Nieuwsblad azt írta, hogy a UEFA gyanúsítottként hallgatta ki a DVSC-TEVA két játékosát, Mészáros Norbertet és a klub montenegrói kapusát, Vukasin Poleksicet, valamint vesztegetésben való közreműködéssel vádolják Filipovicsot.

Feczesin Róbert, a Debrecen támadója elmondta, hogy az említett kihallgatás két nappal az Újpest elleni bajnoki rangadó előtt volt, s nyolc futballistát kérdezett ki az UEFA.

Vajda György, a Nemzeti Sport újságírója elmondta: a birtokában lévő listán, amely nyomozása szerint a bundázásokban részt vett személyeket veszi számba, több olyan játékos neve is szerepel, akik most aláírták a levelet. Erre Huszti Szabolcs, a Zenit magyar válogatott szélsője így reagált: „Könnyű nevekkel dobálózni, talán ha kiállna az, akitől ön ezt a listát kapta. Mindenki elítéli ezeket a manipulációkat, de bizonyíték nélkül minden csak találgatás.”

A Belgiumban játszó Juhász Roland hozzátette: mindenképpen szeretne helyreigazítást kérni az említett napilaptól, ám egyelőre nem tudta felvenni a kapcsolatot az újság vezetőivel.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu