New Yorkban kezd a címvédő Houston

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 28. 09:23
Az alapszakasz lezárása után magyar idő szerint péntek hajnalban elkezdődik a rájátszás az amerikai labdarúgó-bajnokságban (Major League Soccer). A legjobb nyolc csapat között nincs ott a David Beckhamet foglalkoztató Los Angeles Galaxy, a kaliforniai együttesnél csak a San José végzett rosszabbul. A címvédő Houston a New York Red Bulls otthonában kezd.


Vajon harmadszor is az élen végez a Dynamo az Egyesült Államokban? A houstoniak a 2008-as alapszakaszban is remekeltek, magabiztosan szerezték meg az első helyet nyugaton, nyolc ponttal maguk mögé utasítva a Chivas USA-t.

 

A texasi együttes a negyeddöntőben mindenesetre nem kapott nehéz ellenfelet – papíron. A New York Red Bulls gárdája ugyanis csak az utolsó pillanatban tudta kvalifikálni magát a playoffba, mivel egy ponttal előrébb végzett a Colorado Rapids gárdájánál.

 

Dominic Kinnear együttesében nem igazán játszanak Európában is ismert sztárok, Dwayne de Rosario a kanadai válogatott állandó tagja, míg Brian Ching az amerikai nemzeti csapatban kap több-kevesebb szerepet. Utóbbi 13 gólt szerzett, és találataira a rájátszásban is szükség lesz.

 

A keleten első helyen végző Columbus még a Houstonnál is hat ponttal többet szerzett. A két veterán kiválósággal, Frankie Hejdukkal és Guillermo Barros Schelottóval felálló együttes tizenegy ponttal utasította maga mögé a Chicagót.

 

Meglepetésre beverekedte magát a rájátszásba a Real Salt Lake, amely az elmúlt években a pofozógép szerepét töltötte be a ligában. Jason Kreis, az MLS korábbi nagy gólvágója erre a szezonra azonban nagyon jól összerakta a csapatot, és bár a Chivas USA nehéz ellenfélnek tűnik, azért nem reménytelen Kyle Beckermanék helyzete.

 

Keletről a Washington DC United és Toronto FC, nyugatról pedig a Colorado, a Dallas, a San José (amelyben 1997-ben 23 meccsen egy gólt rúgott a liga történetének egyetlen magyarja, Urbányi István) és a Los Angeles Galaxy maradt le a rájátszásról. Így David Beckham számára véget ért a mostani amerikai szezon, ám nem kizárt, rövidesen az európai futballpályákon találkozhatunk vele.

 

A PÁROSÍTÁS:
New England Revolution - Chicago Fire
New York Red Bulls - Houston Dynamo
Real Salt Lake - Chivas USA
Kansas City Wizards - Columbus Crew

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu