Neuer és Rafinha a Bayerné - hivatalos

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 1. 19:40
A Bayern München hivatalos oldalán jelentette be Manuel Neuer érkezését a Schalkétól, egyúttal közölte, megszületett a megegyezés a Genoától távozó Rafinhával is. Nem meglepetés a páros szerződtetése, a fantasztikus szezont záró kapust hetek óta összeboronálták a bajorokkal, és az is tudvalevő volt, a 25 éves jobbhátvéddel is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak. A Bayern összegeket nem közölt, Neuer 18, Rafinha 5,5 millió euróba kerülhetett.


 

A német válogatott hálóőr átesett az orvosi vizsgálatokon, a vele kötött kontraktus öt évre, 2016-ig szól, 2011. július elsején lép életbe. Természetesen a rekordbajnok első számú kapusa lesz, ennek megfelelően az 1-es számú mezt örökli meg.

„Nagy várakozásokkal tekintek a Bayern Münchennél váró kihívás elébe, több válogatott társammal immár a klubcsapatomban is együtt szerepelhetek. Új környezetbe kerülök, és igyekszem gyorsan beilleszkedni" – mondta az új igazolás.

„A Bayern rendkívül boldog, hogy hosszútávra sikerült leköteleznie Manuel Neuert, aki nem csak a német válogatott első számú hálóőre, hanem a világ egyik legjobbja" – dicsérte a 25 esztendős futballistát Karl-Heinz Rümennigge, a klub elnöke.

fcbayern.t-home.de
Rafinha három évre írt alá, a 13-as mezt kapta Fotó: fcbayern.t-home.de

A Schalkétól szinte nem csak egy, hanem rögtön két játékost hoztak el a bajorok, hiszen a tavaly a gelsenkirchenieket öt év után a Genoa kedvéért elhagyott Rafinha a másik érkező. Az egyszeres brazil válogatott jobb oldali védő három évre, 2014-ig kötelezte el magát.

„Örülök, hogy a Münchenhez csatlakozhattam és visszatérhettem a Bundesligába. Itt végre megnyerhetem a bajnokságot, ami eddig nem sikerült, ráadásul a világ legjobb csapatai és játékosai ellen léphetek pályára" – mondta a 13-as mezt megkapó dél-amerikai.

A Bayern München ezzel június elsejére végrehajtotta második és harmadik igazolását, miután május 19-én bejelentette Nils Petersen érkezését a Cottbustól, akinek személyében nem mást, mint a Bundesliga 2 gólkirályát tisztelhetjük.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gólkirály írt alá a Bayernhez
"Sosem felejtem el május 19-ét!" Mindezt a 22 esztendős Nils Petersen, a Bundesliga 2 idei gólkirálya, a Cottbus most már egykori, a Bayern München jelenlegi csatára nyilatkozta, miután odakanyarintotta a nevét a bajor...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ez történt a Bundesligában - top 10
Topliga-visszapillantó, 2. rész. A bajnoki idény lezárultával, még mielőtt felpörögne az átigazolási piac, elérkezett az idő, hogy visszatekintsünk a topligákban történtekre, a legjobb meccsekre, a legnagyobb felfedezettekre,...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
City a Bayernnek: 20 millió Boateng ára
Mélyen a zsebébe kell nyúlni a Bayern Münchennek, ha haza szeretné hozni Angliából Jerome Boatenget, a Manchester City ugyanis borsos árcédulát tűzött a hátvédre....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu