Német sztár követheti Huszti Szabolcsot

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 10. 09:07
Újabb Bundesliga-klasszissal erősödhet a hétvégén kezdődő orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság: a Lokomotív Moszkva kivetette hálóját Kevin Kuranyira. Huszti Szabolcs nélkül szegényesebb lett a Bundesliga, persze Kuranyi azért nagyságrendileg teljesen más mérce. A középcsatár egy időben a német válogatottból is kirobbanthatatlan volt, jelenleg viszont csak a Schalke gárdájában várt rá hétről-hétre kulcsszerep, már amikor nem a kispadon kezdett. Persze, azért így sem piskóta…


 

Huszti egy hónappal ezelőtt igazolt el a Hannoverből a Zenit csapatához, a magyar szélső még nem volt ugyan sztár a német élvonalban, de mindenképpen csapata meghatározói emberei közé kellett sorolnunk, aki már a bajnokságban is nevet és rangot szerzett magának.

Huszti menedzsere megfogalmazásában a szakmai előrelépés szempontjából szükséges volt, hogy a szélső a német klubnál rangosabb, európai mezőnyben is rendre magát megmérető együttesbe kerüljön. Ez volt, ez lett az UEFA-kupa kiírásban címvédő szentpétervári Zenit.

Európában lezárult ugyan az átigazolási időszak, nem úgy Oroszországban, ahol naptári rendszerű bajnokságot rendeznek: a 2009-es idény éppen a hétvégén rajtol el, addig még adott az elvi lehetőség a csapatok számára az erősítésre.

A Bild című német lap szerint a 2010-ig élő szerződéssel bíró Kuranyi a közelmúltban már arról nyilatkozott, hogy idén nyáron mindenképpen átgondolja a hogyan továbbot. Ebben a gondolkodásban nyújthat számára kapaszkodót a moszkvaiak egymillió eurós ajánlata…

A Rio de Janeiro-i születésű Kuranyit 15 évesen került a Stuttgart kötelékébe: 2001 és 2005 között 99 mérkőzésen negyvenszer volt eredményes az első csapatban. A Schalke 2005 nyarán hétmillió euróért vette meg a támadót.

A még mindig csak 27 éves, a válogatottban ezidáig 52 alkalommal pályára lépő, azokon a találkozókon 19 gólt szerző center eddig nem próbálhatta ki magát légiósként, hiszen brazil-német kettős állampolgárként csak ebben a két országban játszhatott.

Az előző idényben hetedik helyen végző Lokomotív Moszkva csapata szombaton a Khimki csapatát fogadja, míg a Zenit, bízzunk benne, Husztival a soraiban, vasárnap a Szpartak Moszkva vendégeként lép pályára.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu