Nem törölték a német fantomgólt

Szerző: MTILétrehozva: 2013. október 28. 15:52
Stefan Kiessling "fantomgólja" ellenére nem játsszák újra a Hoffenheim-Bayer Leverkusen mérkőzést a német labdarúgó Bundesligában.


 

A helyi szövetség (DFB) illetékes testülete hétfőn úgy határozott: mivel a bíró, Felix Brych nem sértette meg a szabályokat, nincs szükség a meccs megismétlésére sem. A játékvezető egyébként arra hivatkozott a mintegy másfél órás meghallgatás során, hogy úgy gondolta, a labda elkerüli a kaput, s mivel takarásban állt, már csak azt látta, hogy a játékszer végül a hálóban landolt.

A FANTOMGÓL:

A 8. fordulóban rendezett meccset a vendégek nyerték 2-1-re úgy, hogy a 70. percben Stefan Kiessling fejese - a televíziós felvételeken jól láthatóan - az oldalhálón keresztül jutott a kapuba, a bíró mégis gólt ítélt. Ezzel lett 2-0, aztán a Hoffenheim - amely a 83. percben büntetőt rontott - a 88. percben szépített, ám végül nem tudott pontot szerezni.

A leverkuseniek sportigazgatója, Rudi Völler azt javasolta, hogy az összecsapás utolsó 22 percét játsszák újra, de nem járt sikerrel. A hoffenheimiek azt szerették volna elérni, hogy újrajátsszák a találkozót. A mostani ítélet ellen még fellebbezhetnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Fantomgól a Bundesligában - botrány!
A Bayer Leverkusen egygólos győzelmet aratott a házigazda Hoffenheim felett a német labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén, de egy olyan találattal nyert, amelyik nem is volt igazából gól. Stefan...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Újrajátszást követel a Hoffenheim
A péntek este "fantomgóllal" vereséget szenvedő Hoffenheim tiltakozik a Német Labdarúgó Szövetségnél, és bízik benne, hogy újrajátsszák a Bayer Leverkusen elleni bajnoki mérkőzést. ...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu