Nem lehet belülről kritizálni a Bayernt

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 18. 11:16
Josep Guardiola csapata a hétvégén kemény kritikát kapott Matthias Sammer sportigazgatótól, akinek bíráló szavai azonban nem találtak megértő fülekre a klubon belül. Sőt, mivel a címvédő Bayern München kedden este győzelemmel kezdte az új Bajnokok Ligája-szezont, ez remek alkalmat kínált arra, hogy mindenki dicsérje a csapatot. Most már Sammer is, akivel a klubigazgatója előtte személyesen beszélgetett el.


 

A Bayern München csapata a hétvégén elég kemény kritikát kapott saját sportigazgatójától, az aranylabdás Mattias Sammertől, aki szerint a játékosok érzelmek nélkül játszottak, mondhatni lélektetenül, új edzőjük, Josep Guardiola szoknyája mögé bújva.

A spanyol tréner persze igyekszik megvédeni játékosait, és erre a tegnapi, CSZKA Moszkva elleni 3-0-s hazai Bajnokok Ligája-győzelem tökéletes alkalmat adott. "Jól játszottunk, különösen az első félidőben" - kezdte értékelését Guardiola.

"Nagyon-nagyon elégedett és büszke vagyok a teljesítmény miatt. Az első BL-meccs mindig nehéz, pláne azután, hogy az előző kiírást mi nyertük meg. Mindenki azt hiszi, hogy ez könnyű, de ezen a szinten már sosem az."

Az edző véleményét osztja a bajor klub vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge is. "Ebben a csapatban megvan a képesség, mi pedig hiszünk a játékosainkban. Tudjuk, hogy mindig képesek olyan teljesítményre, mint most. Ott folytatták, ahol tavaly a Dortmund elleni döntőben abbahagyták."

Úgy látszik, Sammer egyedül maradt a bíráló véleményével Münchenben, sőt a többieknek nem is tetszett a kirohanása. Uli Hoeness igazgató már el is beszélgetett vele, és letorkollta a Hannover elleni meccs utáni kritika miatt.

"Most már megint jól játszottunk - mondta "a megújult" Sammer a CSZKA elleni győztes meccs után. - Lényeges különbség volt a szombati és a mai meccs között. A 3-0-s győzelem nem rossz BL-rajt, de ne szálljunk el. Az elsődleges feladat túlélni a csoportot, a többit majd utána. Egy fejlődési folyamat közepén vagyunk, úgyhogy egyre jobbak leszünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rooney feltámadt, Bayern-oktatófilm
VIDEÓ! Wayne Rooney legszebb időszakait idézte a Manchester United kedd esti BL-nyitányán, ahol biztosan, 4-2-re nyertek a Vörös Ördögök a Bundesliga-bronzérmes Bayern Leverkusen ellen, az Álmok Színházában. A Sahtar lehet majd...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu