Nem költhetnek Carroll 35 milliójából?

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 1. 10:24
Kevin Keegan, a Newcastle korábbi menedzsere figyelmeztette kései utódját, Alan Pardew-t, hogy ne örüljön az Andy Carrollért kapott 35 millió fontos vagyonnak, abból egy fillért sem költhet el a nyáron erősítésekre. A tréner saját tapasztalataiból okulva nyilatkozott a Radio Five Live-nak.


„Olvastam valahol egy interjút, amelyben Pardew bízott benne, hogy költhet a játékosért cserébe érkezett 35 millió fontból. Egyből arra gondoltam, abból ugyan nem kapsz!" – kezdte a 60 éves szakember, aki kétszer volt korábban a Szarkák trénere.

Keegan nem beszél a levegőbe, második, néhány hónapra nyúlt 2008-as regnálását egy ehhez hasonló üzlet tette tönkre. Akkor James Milner eladása és az érte kapott összeg felhasználása kapcsán alakult ki ellentét közte és a vezetőség között.

Az azóta a Manchester Citynél szereplő középpályást ugyanis nem pótolták, így alaposan megnehezítették a dolgát, a csapat végül a 12. helyen zárt, de a rossz játékospolitika is szerepet játszott abban, hogy egy évvel később (Keegan nélkül) búcsúzott az élvonaltól.

„Az én nagy vitám Milner a vártnál magasabb áron történő eladása volt, akitől azelőtt váltunk meg, hogy helyére hoztunk volna egy minőségi pótembert. Hiába könyörögtem, addigra már nem is volt velünk" – emlékezett vissza saját problémáira a szakember.

„Azt hiszem, 35 millió font Andy Carrollért szép összeg, menedzserként boldogan elfogadnám, de hogyan költöd el az átigazolási piac utolsó napján?" – utalt a két futballistától való megválás közötti párhuzamra Keegan.

A Newcastle, úgy tűnik, azért megérezte legnagyobb értéke Liverpoolba szerződését, mindössze egy meccset nyert egész februárban. Igaz, helyezését így is megtartotta, egy hónappal ezelőtt is a kilencedik volt, most is ott áll.

A NEWCASTLE BAJNOKI FORMÁJA...
...Carroll távozásáig: 23 8 6 9 36-33 +3 30
...Carroll távozása óta 5 1 3 1 7-6 +1 6
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu