„Nem hittünk magunkban eléggé”

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 26. 16:22
Steven Pienaar borzasztóan sajnálja, hogy amit társaival nyolcvannyolc perc alatt felépítettek, azt egy pillanat alatt le is rombolták Brazília ellen a Konföderációs Kupa elődöntőjében. A dél-afrikaiak 10-ese biztos benne, hogy a vereségből sokat tanulnak, ami a világbajnokságon előnyükre válhat. Matthew Booth szerint kiváló erőfelmérő volt a Selecao elleni találkozó.



Dél-Afrika jól állta a sarat a torna címvédője elleni csütörtöki összecsapáson, ám egyetlen jól eltalált szabadrúgás elég volt ahhoz, hogy szertefoszoljanak a házigazdák döntős álmai.

A Bafana Bafana legmagasabban jegyzett játékosa, Steven Pienaar nehezen teszi túl magát a vereségen, de a tanulságokat leszűrte a kilencven percből.

„A csapat tapasztalatlanságának a rovására írható, hogy ilyen rövid idővel a lefújás előtt kaptuk a minden eldöntő gólt, és veszett kárba az addigi munkánk. A világbajnokságig még egy évünk hátravan, ami remélhetőleg elég lesz ahhoz, hogy ilyen akkor már ne forduljon elő” – elemezte a vereség okait az Everton középpályása a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

„Nem hittünk eléggé abban, hogy megverhetjük Brazíliát, és sajnos be is igazolódtak a félelmeink: nem sikerült a bravúr, a meccsből ennek ellenére erőt meríthetünk.”

A védelem oszlopa, Matthew Booth a csatárok tehetetlenségével magyarázta elsőorban a vereséget, de ő is úgy látja, a topformával ráérnek a 2010-es, hazai rendezésű világbajnokságig. Erőfelmérőnek mindenesetre kiváló volt a hazai főpróba.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu