Nem bírtak egymással Portugália óriásai

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 8. 22:28
Képtelen volt kihasználni a hazai pálya előnyét a listavezető Porto a tabella második helyén álló Benficával szemben. A kilencven perc végül 1-1-es döntetlennel ért véget. A Sporting Lisszabon némi meglepetésre odahaza kapott ki 3-2-re a Bragától.


PORTUGÁL BAJNOKSÁG, 17. FORDULÓ:
Porto - Benfica 1-1 (0-1)
Gólszerző: González (71. - 11-esből), ill. Yebda (45+2.)
Sporting Lisszabon - Braga 2-3 (0-0)
Gólszerző: Derlei (69.), Izmajlov (93.), ill. Meyong (59.), Renteria (81.), Mossoro (84.)

 

Óriási várakozás előzte meg a portugál örökrangadót, a Porto-Benfica összecsapást. A vasárnap este megrendezett mérkőzésre a hazaiak az első helyről, a látogatók a második pozícióból vágtak neki. Előbbinek 34, utóbbinak 33 pontja volt.

 

A az első félidő végére végig remek iramú meccs első félidejében jobb volt a Benfica, így nem meglepő, hogy a lefújás pillanataiban Yebda fejese révén a vezetést is megszerezték.

 

A szünetről kivonuló lisszaboniakat fülsüketítő füttyszó kísérte a gyepre, ettől remeghetett meg a vendégek lába. A Porto kézbe vette az irányítást, s González a 71. percben egy büntetőből ki is egyenlítette a hátrányt.

 

A vége 1-1, amely az összképet figyelembe véve igazságosnak mondható.

 

A harmadik Sporting Lisszabon egyetlen pontot sem szerzett, hiszen némi meglepetésre odahaza kapott ki 3-2-re a forduló előtt hatodik Bragától.

 

AZ ÉLMEZŐNY:
1. Porto 35 pont/17 mérkőzés, 2. Benfica 34/17, 3. Sporting 31/17

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu