Nem bírt Svájc Hondurasszal, csomagolhat

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 25. 22:20
Csak egy csalódást keltő 0-0-s döntetlenre volt képes Svájc Honduras ellen a futball-vb H-csoportjának 3. fordulójában, ezzel búcsúzott a tornától. A helvétek csak magukat okolhatják, mivel egy sor helyzetet kidolgoztak, de a befejezésbe rendre hiba csúszott, így közelébe sem kerültek a Spanyolország-Chile 2-1-es eredmény után szükséges 2-0-hoz. Honduras büszke lehet magára, egyenrangú partnere volt Hitzfeld fiainak, kis szerencsével győzhetett volna.


Fotó: Reuters
ÖSSZEFOGLALÓ
SVÁJC-HONDURAS 0-0 
Svájc, ha életben akarta tartani továbbjutási esélyeit, akkor legalább egy döntetlenre, de a spanyolok erejét ismerve inkább győzelemre volt szüksége Honduras ellen. A pirosmezesek ennek megfelelően támadólag léptek fel, de egy-két szórványos akciójuktól eltekintve nem tudtak igazi nyomást gyakorolni ellenfelükre.
Sőt, a kezdeti iram a szünet közeledtével alábbhagyott, pedig Chile közben 2-0-s hátrányba került Spanyolország ellen, így egyetlen találat már továbbjutás ért volna az európaiak számára. Nem sokkal a szünet előtt Nkufo nagy helyzetet puskázott el, ám körülbelül ez volt a 45 perc legizgalmasabb jelenete.
Az unalmas első játékrész után a másodikban sem pörögtek fel az események, a védekezésre beállt Honduras sokadik kontrája ezúttal kis híján célba ért, Palacios azonban hibázott Suazo átadása után ziccerben.
Innentől az egyre erősödött a svájci fölény, de ez rendre jó beadások utáni gyenge befejezésekben halt el, egyszerűen nem ment a gólszerzés számukra. A hajrára teljes kinyílt mindkét csapat védekezése, de a hálók csak nem rezegtek meg, közben Chile szépítésével ráadásul két helvét találatra volt szükség, amely nem érkezett meg, így kéz a kézben búcsúzott a világbajnokságtól Honduras és Svájc.
A H-csoport végeredménye:
1. Spanyolország 3
2 0 1
4-2 +2 6
2. Chile 3
2
0 1 3-3 +1 6
3. Svájc 3
1 1 1 1-1 0 4
4. Honduras 3
0 1
2 0-3 -3 1
90+4.: Vége a mérkőzésnek.
76.: Egy sor helyzetet hagy ki Svájc, rendre az utolsó érintésbe csúszik hiba, ugyanakkor vigyáznia kell, mert hátul Suazo és Palacios egymás után vezeti a veszélyes kontrákat.
60.: Tovább folytatódott a harc a középpályán, a helvéteknek el kellene indulni, különben Hondurassal karöltve indulhatnak haza Dél-Afrikából.
46.: Folytatódott a találkozó.
45+2.: Vége a félidőnek.
37.: A másik mérkőzésen Spanyolország 2-0-ra vezet az emberhátrányba került Chile ellen, ezzel Svájcnak egygólos győzelemre van szüksége a továbbjutáshoz.
18.: Svájc a várakozásoknak megfelelően támad, Honduras valamennyi játékosával saját térfelére rendeződve kontrákra rendeződött be.
1.: Elkezdődött a mérkőzés, Svájc indította útjára a labdát.
A H-csoport állása a 2. forduló után:
1. Chile 2 2 0 0 2-0 2 6
2. Spanyolország 2 1 0 1 2-1 1 3
3. Svájc 2 1 0 1 1-1 0 3
4. Honduras 2 0 0 2 0-3 -3 0

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu