Nem állt meg a Dunaújváros Újpesten

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 7. 21:00
Kilenc mérkőzést játszanak le szombaton a labdarúgó Ligakupa kilencedik fordulójából. A B-csoportban a Győr hazai pályán szenvedett súlyos, négygólos vereséget a Pápától, ám mivel a Siófok is kikapott, a zöld-fehéreknek így is sikerült a továbbjutás. A nap zárómérkőzéseként az Újpest átrobogott a másodosztályú bajnokságtól visszalépő Dunaújvároson. A visszatérő Tisza mellett másik két rutinos csatártársa, Rajczi és Kabát is betalált.


Ősszel a győriek egy fordulatos meccsen Kovács Zoltán öt góljával nyertek 6-5-re Pápán. A Véber György által dirigált másodosztályú gárda most alaposan visszavágott ezért: a 20. percben Alex szerzett vezetést a vendégeknek, s a második félidőben Farkas, Gyömbér és Oscar is betalált.

A győriek azonban a vereség ellenére is továbbjutottak, mivel az egyetlen rájuk veszélyes csapat, a Siófok is kikapott a sikerével már csoportgyőztes Haladástól. Az MTK ugyan idegenben legyőzte a Budaörsöt, s egy pontra megközelítette a győrieket, ám ők már korábban lejátszották a zárófordulóban esedékes mérkőzésüket, így a csoport harmadik helyén végeztek.

Az A-csoportban már ősszel megvolt a két továbbjutó: a Vasas és a Diósgyőr. A két gárda most egymással találkozott, s az angyalföldiek hazai pályán simán, 3-0-ra nyertek, amivel ugyancsak megszerezték a csoportgyőzelmet. Ugyanitt a Nyíregyháza könnyedén, 4-0-ra verte az NB II Keleti csoportjának második helyén álló Bőcsöt. Az eddigi sereghajtó Vác viszont legyőzte a Debrecent, igaz ők ezúttal az NB II-es csapatukkal képviseltették magukat.

A C-csoportban az Újpest méretes zakót szabott a Dunaújvárosra, a megszűnés és a teljes szétesés előtt álló vendégeknek más sem kellett. Viszont becsületgólra legalább futotta az erejükból. A csoportban a lila-fehérek így már tizenhét pontnál járnak, pontszámban beérték a listavezető pécsieket, akiket meg is előztek, viszont utóbbiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

 

Kovács Attila

 

A D-csoportban már a továbbjutás volt a tét a Honvéd és a Fehérvár mérkőzésén, ahol a vendégek Sitku góljával szereztek vezetést az első félidő közepén. Ugyan Arszenijevics nem sokkal később egyenlíteni tudott, ám a győzelmet nem sikerült kicsikarniuk, ami azt jelentette, hogy a fehérváriak már kivívták a továbbjutást, míg a második helyért a Honvéd és a vasárnap Kecskeméten pályára lépő Ferencváros küzd majd. A csoport két sereghajtójának találkozóján a REAC 4-1-re verte a Baktalórántházát.

LIGAKUPA, EREDMÉNYEK
A-CSOPORT
VASAS – DVTK 3-0 (Divics 11-esből 56., Sowunmi 74., Dobrics 88.)
NYÍREGYHÁZA – BŐCS 4-0 (Sztojkov 9., 70., Mboussi 78., Lippai 80.)
VÁC – DEBRECEN 3-2 (Fekete 25., Rob 30., Rusvay 65., ill. Lucas 84., Faggyas 11-esből, 89.)
B-CSOPORT
GYŐRI ETO – LOMBARD PÁPA 0-4 (Alex 20., Farkas 58., Gyömbér 61., Oscar 79.)
HALADÁS – BFC SIÓFOK 3-0 (Andorka 26., Kovács 70., Tóth N. 89.)
BUDAÖRS – MTK 0-1 (Könyves 72.)
C-CSOPORT
ÚJPESTI FC - DUNAÚJVÁROSI FC 5-1 (Tisza 14., Bozsics 21., Rajczi 24., Kabát 39., Simon A. 87., ill. Ricardo 34.)
D-CSOPORT
REAC – BAKTALÓRÁNTHÁZA 4-1 (Torma 11-esből, 40. 53., Kapcsos 43., Varga Z. 70., ill. Marics 25. Kiállítva: Kaskovics 48.)
HONVÉD - FEHÉRVÁR 1-1 (Arszenijevics 37., ill. Sitku 23.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu