NB I: a szombati meccsek történései

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 18. 21:58
Fantasztikus mérkőzésen, kétgólos hátrányból állt talpra és nyerte meg kaposvári mérkőzését a listavezető Újpest. A 3-2-re végződött találkozó azonban nemcsak a sok gól, vagy a nagyszerű iram és a kemény összeütközések miatt marad emlékezetes: Szentes Lázár, a vendégek vezetőedzője kis híján felpofozta Kassai Viktor játékvezetőt. A lilák így már négy ponttal vezetnek a vasárnap pályára lépő Debrecen előtt a tabellán.


LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ:
KAPOSVÁR - ÚJPEST 2-3 (2-1)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 4 500 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Szalai Zoltán)
KAPOSVÁR: Kovács - Grúz, Petrók, Zahorecz, Gujic - Pest, Hegedűs, Obrics, Farkas K. (Jovánczai, 85.) - Nikolics (Farkas Z. 84.), Zsolnai (Pintér, 73.). Vezetőedző: Prukner László.
ÚJPEST: Balajcza - Dudics, Korcsmár, Mijadinoski, Pollák - Bozsics, Stokes - Kabát, Tisza (Foxi, 88.), Bori (Simek, 58.) - Rajczi (Simon, 90.). Vezetőedző: Szentes Lázár.
Gólszerző: Zsolnai (4.), Zahorecz (32. - 11-esből), ill. Pollák (44.), Rajczi (71.), Tisza (84.)
Sárga lap: Hegedűs (33.), Gujic (52.), Kovács (54.), ill. Stokes (27.), Kabát (29.), Bozsics (30.), Tisza (54.)

A TALÁLKOZÓ ONLINE-TUDÓSÍTÁSA ITT!

Éllovasként érkezett az Újpest Kaposvárra, annak reményében, hogy meglévő egy pontnyi előnyét tovább növelje a vasárnap játszó nagy rivális Debrecennel szemben. Igazi futballidő, ragyogó napsütés, és majd' ötezer néző fogadta a két együttest.

Azt a két együttest, amely magyar pályákor ritkán látható első félidővel hálálta meg a bizalmat. Remek iramban, szikrázóan kemény - igaz, néha már-már túlzottan is durva -, gólgazdag meccset hoztak össze a csapatok.

Már a 3. percben a hálóban pihent a labda, ám Kassai Viktor visszafújta Pollák Zoltán fejesét: senki nem látott szabálytalanságot, a mérkőzésen főszerephez jutó játékvezető vélhetően Rajczi Pétert pillanthatta meg, amint kibillentette egyensúlyából a hazaiak kapusát.

Az ellentámadásból azonban már érvényes találat született: Nemanja Obrics tekert be jobbról, Zsolnai Róbert pedig csodás csukafejessel juttatta vezetéshez a Kaposvárt (1-0). Szűk félórával ezután már kettővel mentek a zöld-fehérek, ekkor a Pollák szabálytalansága miatt megítélt büntetőt vágta Zahorecz Krisztián a kapu közepébe (2-0).

Közben Kassai Viktor ítéletei borzolták fel az újpestiek idegeit, olyannyira, hogy Szentes Lázár nem is bírta tűrtőztetni magát. Őrjöngve rohant be a pályára, s kis híján felpofozta a bírót. Kassai azonnal felküldte a lelátóra, a játékosok viszont tovább kakaskodtak a gyepen. Hullottak a sárga kártyák, repkedtek a szitokszavak.

 

EDZŐSZEMMEL:
Prukner László: Tudtuk, hogy az Újpest mentálisan a legerősebb magyar csapat. Készültünk erre, és tisztában voltunk azzal is, hogy fegyelmezett, agresszív játékkal lehet csak keresnivalónk. Az első félidő eszerint alakult, a folytatásban viszont megijedtünk a saját lehetőségeinktől, és indokolatlanul átadtuk a területet az ellenfélnek. Gratulálok az Újpestnek.
Szentes Lázár: eseménydús, izgalmas, hektikus, sok gólt hozó mérkőzésen nagyon fontos győzelmet arattunk. A csapat ismét erős mentális szintről tett tanúbizonyságot. Az első félidő eseményeiről csak annyit szeretnék mondani, hogy ki kellett nyilvánítani az érzelmeimet, és megmutattam a csapatnak a pályán is, hogy van edzője… Az sem volt véletlen, hogy egy ideig nem akartam elmenni a kispadtól.

Zsolnai a fortyogó hangulatban mennybe mehetett volna, hiszen nem sokkal a lefújás előtt egyedül vezethette kapura a labdát, de Balajczába pattintott, az ismétlést pedig szintén a hálóőr védte. Ez a hiba végzetesnek bizonyult: a 44. percben egy pontrúgás után Pollák végre megadott gólt fejelt, így lélektanilag előnyösebb helyzetben mehettek pihenni a lilák.

A lendület a folytatásra is kitartott, a vendégek igyekeztek mihamarabb kiegyenlíteni. A 71. percig az összes vendégszurkoló lerágta a körmét, de jött Rajczi és közelről a hálóba segítette a játékszert (2-2). A csattanóról Tisza Tibor gondoskodott, aki a 84. percben Simek begurítását váltotta három pontra (2-3). Érdekes, utóbbi két gólpassz a jobb oldalról érkezett...

Az Újpest a „háború” szempontjából is fontos csatát nyert meg, ezzel pedig a vasárnap fellépő Debrecen előtt már négy pontos előnyre tett szert.

NYILATKOZATOK:
Zsolnai Róbert: Csalódott vagyok, mert elvesztettünk három pontot. Ha a második félidőben is olyan pontosan és okosan játszottunk volna, mint a szünet előtt, akkor nem lett volna semmi gond. Nekem is volt két nagy helyzetem, sajnálom, hogy kihagytam mindkettőt.
Nemanja Nikolics: Két ellentétes félidőt láthattunk: az első félidő tökéletes volt, a második már kevésbé... Megbeszéltük a szünetben, hogy igyekszünk megtartani a labdát, de ez sajnos nem jött össze.
Balajcza Szabolcs: Az első húsz percben fölénk kerekedett a Rákóczi, a tizenegyes viszont véleményem szerint nem volt jogos. Az első félidő végén, szerencsés időpontban szépítettünk, majd fordítani is sikerült. Nem tudom, megérdemelt-e a győzelmünk, de nagyon örülünk neki!
Rajczi Péter: A győzni akarás döntött a mi javunkra. Ezen a tavaszon óriási tartása van a csapatnak, nagy az elszántság mindenkiben. Remélem, folytatjuk a jó sorozatunkat.

Rákospalotán igazi kiesési rangadóra került sor, hiszen a tabella alján található két csapat randevúzott egymással. A találkozó különös pikantériája, hogy Aczél Zoltán, a Balaton-partiak mestere az ősszel még a REAC-ot irányította.

A hazaiak remek második félidei teljesítményüknek és két csatáruknak köszönhetően magabiztosan 3-1-re győztek, ezzel tulajdonképpen magával rántva az NB II-be a Siófokot.

Kispesten kevés dolog történt, a hazaiak egy nagy kapushibát kihasználva, szerencséjüknek köszönhetően tartották otthon mindhárom pontot - de a győzelmet nem kell megmagyarázni, Sisa Tibor legénysége hozta a kötelezőt.

A forduló egyik legizgalmasabb meccsét Diósgyőrött játszották, ahol háromszor került előnybe a Győr, és ez végül győzelmet jelentett számára, igaz, Bajzát hajrában szerzett találata előtt lesgyanús helyzetből indult. A hazai csapat pontot érdemelt volna.

Pakson egy pontot szerzett a Zalaegerszeg, ezzel továbbra is tartja harmadik helyét. A tolnaiaknál Tököli Attila volt eredményes, aki 150. NB I-es gólját szerezte.

VÉLEMÉNYEK:
Csank János: Az első félidőben nem játszottunk jól, nem tudtunk négyet-ötöt jól passzolni sem. Kicsit feszült volt a csapat, a Paks jól tette a dolgát. Mi a saját tudásunk 50 százalékát nyújtottuk. A második félidőben feljavultunk, igaz védekezésben követtünk el hibákat. A helyzetek alapján nyernünk kellett volna, míg a mezőnyben végzett munka alapján a döntetlen igazságos.
Gellei Imre: A két csapat más-más célokért küzd. A ZTE imponáló mérleggel érkezett Paksra, kollégám mégis túlbiztosította védelmét. Mindkét együttes azon volt, hogy ne kapjon gólt. A második félidőben kényszerű cseréket kellett végrehajtanom, s ennek is betudható, hogy a rossz átadásainkkal kínáltunk fel tálcán egy-két lehetőséget az ellenfél számára. Csapatom hozzáállása nagyon becsületes volt, úgy gondolom az eredmény igazságos.
Szabó János (Paksi FC): A combizomhúzódással bajlódó Báló Tamás helyén kaptam lehetőséget. A számomra új szerepkörben is úgy érzem, becsülettel megálltam a helyem. Az első félidőben nagyon kevés lehetőség adódott az együttesek előtt. Véleményem szerint ekkor jobban játszottunk mint ellenfelünk. A második játékrészben a bekapott gól után mindent megtettünk az eredmény megfordítása érdekében, de sajnos ez nem sikerült. A mi rossz passzaink után a ZTE-nek is voltak helyzetei, mégis azt mondom, egy kis szerencsével nyerhettünk volna.
Szamosi Tamás (ZTE): Harcias mérkőzést játszottunk a Pakssal. Mindkét együttes a győzelemre játszott. Egy félidőnyi előnyt adtunk a hazaiaknak. A második játékrészben feljavultunk, több helyzetünk is volt. Nyernünk kellett volna.

 

A nap zárótalálkozóját Kecskeméten rendezték, amelyen a vendég Haladás negyedórával a lefújás előtt még vezetett. Ekkor utoljára, hiszen a vendéglátó nagyszerű hajrával öt perc alatt fordított. Ezen a találkozón a kapusok voltak a negatív hősök, Mitrovic és Rózsa is szerencsétlenkedett: előbbi a kapufáról kipattanót sodorta a kapujába, utóbbi pedig saját cseleibe zavarodott bele, majd adott győztes gólpasszt Csordásnak.

 

TOVÁBBI SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK:
REAC - SIÓFOK 3-1 (1-0)

Budai II László Stadion, 400 néző, vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)

REAC: Szántai - Dinka, Kapcsos, Kovács Z., Sallai – Dancs (Rézmányi, 58.), Pomper, Pintér (Csobánki, 80.), Varga Z. (Tihanyi, 85.) - Nyerges, Torma. Vezetőedző: Hevesi Tamás.

SIÓFOK: Milinte - Horváth G., Hegedűs Gy., Tusori, Ivancsics - Nagy L. (Takács, 73.), Kogler (Koós G., 56.), Köntös, Kanta Sz. – Ndjodo (Andruskó, 46.), Magasföldi. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Gólszerző: Tusori (25. – öngól), Torma (63.), Nyerges (66. – 11-esből), ill. Magasföldi (87.)

Sárga lap:
Pintér (44.), Szántai (60.), ill. Kogler (46.), Hegedűs (67.)
BP. HONVÉD - NYÍREGYHÁZA 1-0 (0-0)

Bozsik-stadion, 2000 néző, vezette: Veizer Roland (Kelemen Attila, Horváth Róbert)

BP. HONVÉD:
Rabóczki - Benjamin, Szmiljanics, Debreceni, Filó - Dobos (Abass, 57.), Vukmir, Hidi, Diego - Abraham (Sztojakovics, 79.), Moreira (Hercegfalvi, 46.). Vezetőedző: Sisa Tibor.

NYÍREGYHÁZA:
Illyés - Odrobéna, Mboussi, Goia, Perényi - Miskolczi, Hegedűs (Szilágyi, 64.), Imedasvili, Ramos (Zabos, 35.) - Sztojkov (Apostu, 59.), Dosso. Vezetőedző: Szabó András.
Gólszerző: Abraham (57.)
Sárga lap: Benjamin (55.), Sztojakovics (85.), ill. Ramos (23.), Imedasvili (27.), Odrobéna (56.), Perényi (68.), Mboussi (75.), Dosso (76.)
DIÓSGYŐR - GYŐR 2-3 (1-1)

Diósgyőr, 2500 néző, vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Berettyán Péter)

DIÓSGYŐR: Köteles - Lakatos, Bogunovics (Szabó V., 46.), Viskovics, Gohér - Kamber, Takács P. (Sztanics, 46.), Milicsics, Lippai (Búrány, 89.) - Homma, Tóth M. Vezetőedző: Gálhidi György.

GYŐR: Sztevanovics - Dorogi, Stark, Supics, Zámbó - Nyári (Berde, 74.), Jäkl (Kiss M., 78.), Böőr, (Sánta, 46.) Kink - Alekszidze, Bajzát. Vezetőedző: Dragoljub Bekvalac.
Gólszerző: Tóth (33.), Sztanics (72.), ill. Bajzát (7., 86.), Jäkl (66.)
Sárga lap: Kamber (70.), ill. Nyári (15.), Kink (31.), Jäkl (53.), Stark (77.), Sztevanovics (83.), Alekszidze (90.)
PAKS - ZALAEGERSZEG 1-1 (0-0)

Paks, 2000 néző, vezette: Németh Ádám (Butkai Zsolt, Márton Zsolt)

PAKS: Csernyánszki - Horváth L., Éger (Horváth S., 62.), Pandur, Pintér - Heffler, Zováth, Böde, Szabó J. (Nikolov, 57.) - Kiss T. (Fiola, 91.), Tököli. Vezetőedző: Gellei Imre.

ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Botis, Szamosi - Sluka, Máté P. (Alomerovics, 73.), Horváth A., (Illés, 69.) Hajdú N. (Balázs, 46.) - Waltner, Varga R. Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Tököli (65. - 11-esből), ill. Balázs (54.)
Sárga lap: Tököli (55.), ill. Hajdú N. (21.), Máté P. (68.), Varga (75.)
KECSKEMÉT - HALADÁS 3-2 (1-1)
Kecskemét, 2500 néző, vezette: Arany Tamás (Viszokai László, dr. Kovács Péter)
KECSKEMÉT: Mitrovic - Schindler, Némedi, Koncz, Farkas - Csordás, Csukics, Szavics, Yannick (Menyhárt, 83.) - Montvai (Bagi, 86.), Kormos (Litsingi, 53.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
HALADÁS: Rózsa - Schimmer - Kuttor, Guzmics, Tóth P. - Vörös, Molnár B., Rajos (Iszlai, 85.), Sipos (Rácz, 85.) - Kenesei K. (Skriba, 56.), Oross. Vezetőedző: Csertői Aurél.
Gólszerző: Csordás (38., 76. - az elsőt 11-esből), Némedi (81.), ill. Mitrovic (13. - öngól), Oross (72.)
Sárga lap: Csukics (74.)

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu