Nani nem fél a nagyágyúktól

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 23. 09:50
A Manchester United már csak kisebbfajta csodával végezhet csoportja élén, de Luis Nani nem tart attól, hogy emiatt jóval nehezebb ellenfél várhat rájuk a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében – már amennyiben pontot szereznek Bázelben. A Benfica elleni játékra egy rossz szavuk sem volt az MU-soknak.


A Benfica a manchesteri 2-2-vel már továbbjutott a C jelű kvartettből, és mivel nagy valószínűséggel gólokkal veri otthon a román Otelult, az élen is maradhat.

Az MU-nál egyszerű a képlet: ha legalább egy pontot megcsíp a Basel vendégeként a zárókörben, továbblép, de csupán a második helyen, így a kiemelés révén sztárcsapatokkal mérkőzhet meg a nyolcaddöntőben.

Luis Nani akkor sem esik kétségbe, ha a Barcelona, a Real Madrid vagy a Bayern München kerül az útjukba.

„Az a célunk, hogy döntőt játsszunk, és ahhoz ilyen képességű csapatokon is túl kell jutnunk. Valamelyest valóban megnehezítettük a dolgunkat, de én még arról sem mondtam le, hogy a Benfica botlik az utolsó fordulóban” – bizakodik a portugál szélső.

A United tucatnyi helyzetet puskázott el kedd este, és ha 2-1-nél nem érkezik villámgyorsan Pablo Aimar válasza, már most páholyban lennének a Vörös Ördögök. A balszerencsét nem véletlenül emlegette Nani.

„Mindannyian csalódottak vagyunk. Jó futballt játszottunk, de a második vendéggól megzavart minket, nem tudtuk rendezni a sorokat. Többet érdemeltünk.”

A menedzser, Sir Alex Ferguson szavai egybecsengenek játékosa mondandójával.

„Nagyszerűen játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, egyáltalán nem hibáztatom a csapatot. De a játék már csak ilyen, nem mindig igazságos – nézzük csak még a két Benfica-gólt!”

Való igaz, Phil Jones suta mozdulata, majd David De Gea és Rio Ferdinand hibája nagyban hozzájárult az MU botlásához. Az angolok első gólját szerző Darren Fletcher mégis pozitív hangot ütött meg a lefújás után.

„A sorsunk még mindig a saját kezünkben van, már ami a továbbjutást illeti. Nincs más dolgunk, mint elutazni Bázelbe, és pozitív eredménnyel hazatérni.”

A C-csoport utolsó fordulóját december 7-én rendezik.


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bázelben az életéért játszik az MU
A Manchester United hazai pályán sem tudta legyőzni a Benficát a Bajnokok Ligája csoportkörében, a 2-2-es döntetlen következtében Bázelben kell kiharcolnia a nyolcaddöntőbe jutást, a svájciak ugyanis Bukarestben nyertek. A Real...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu