Nagy Sándor hódított a Hungária körúton

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 16:50
Az Aczél Zoltán távozását követően megbízott edzőnek kinevezett Nagy Sándor győztes mérkőzésen debütált a REAC kispadján a labdarúgó NB I-ben. Nyerges Krisztián és Kiss Tamás góljainak köszönhetően a rákospalotai együttes történetének első győzelmét aratta a Hidegkuti Nándor Stadionban.


NB I, 15. FORDULÓ:
MTK BUDAPEST – REAC 0-2 (0-0)
Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion 500 néző. Vezette: Vad II István.
MTK: Végh – Bajusz, Lambulics, Rodenbücher, Melzer (Radulovics 57.) – Szekeres, Nagy G. (Lencse 51.), Pátkai (Nikházi 46.), Kecskés, Hrepka – Urbán. Szakmai igazgató: Garami József.
REAC: Esterházy – Kovács B., Cseri, Kapcsos, Sallai (Kiss T. 65.) – Kőhalmi (Héger 92.), Pomper, Erős, Dancs – Jeremiás (Gasparik 92.), Nyerges. Megbízott edző: Nagy Sándor.
Gólszerző: Nyerges (47.), Kiss T. (79.)
Sárga lap: Rodenbücher (17.), Bajusz (42.), Kecskés (63.), ill. Cseri (19.), Kovács B. (33.), Pomper (64.), Esterházy (85.)

 

Az őszi idény utolsó fordulójában az MTK-nál ünneplésre készültek, hiszen a klub vasárnap ünnepli fennállásának 120. évfordulóját. A jubileum alkalmából a klub emblematikus alakja ,Sándor Károly végezte el a kezdőrúgást.

 

A vendégek padján a záró fordulóra és a Ferencváros elleni Ligakupa-mérkőzésre kinevezett Nagy Sándor próbálta meg lendületbe hozni a hat bajnoki óta nyeretlen csapatot.

 

Langyos iramban indult a mérkőzés, a vendégek megpróbálták a kezdeményezőbb MTK támadásait egy-egy határozottabb belépővel már a középpályán megállítani.

 

A 13. percben egy hazai támadás kis híján góllal fejeződött be, Nagy Gábor mértani pontosságú beadását az ajtó-ablak helyzetbe kerülő Hrepka Ádám lőtte a lécre.

 

A rengeteg szabálytalansággal tarkított első félidőben a hazaiak főleg a jobb oldalon voltak aktívabbak, a REAC fiatal hálóőrének, Esterházy Mátyás bravúrjainak köszönhetően tartotta a gól nélküli döntetlent.

 

A második félidőben egy teljesen új szemléletű REAC futott ki a gyepre. A lendületes játéknak már a második percben gól lett a jutalma, Dancs Roland baloldali beadását a védők között legmagasabbra ugró Nyerges Krisztián bólintotta a hálóba.

 

A gól alaposan meglepte az MTK-t, a hazaiak képtelenek voltak a találat után tudatos támadásokat kialakítani, ráadásul Garami Józsefnek háromszor is sérülés miatt kellett változtatnia (Pátkai, Nagy és Melczer is a második félidő elején hagyta el a pályát).

 

A 79. percben a labdát többet birtokló rákospalotai együttes megszerezte a második gólt, Kiss Tamás első élvonalbeli találatának is köszönhetően a vendégek elhozták a három pontot a Hidegkuti stadionból.

 


EDZŐSZEMMEL
Garami József: - Az első félidőben elfogadhatóan játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, a második félidőben azonban hibáink miatt gólt kaptunk. A cserék után szétesett a játékunk és képtelenek voltunk gólt szerezni.
Nagy Sándor: - Egy hete arra készültünk, hogy legyőzzük az MTK-t. Nem látványos futballt akartunk játszani, hanem erdményeset és a második félidőben mutatott játékunk alapján megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu