Mourinho: Impotens volt a Real Madrid

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 30. 09:45
José Mourinho, a Real Madrid portugál vezetőedzője elismerte, nincs mit magyarázni a bizonyítványon a Barcelona elleni meghökkentő, ötgólos vereséget követően. A második félidőben tehetetlenül szemlélte tanítványai vergődését, csak arra várt, hogy peregjenek a percek és lefújják a meccset. Reméli, nem hagy mély nyomot a játékosokban a fiaskó.


Végtelenül nagy csalódást okozott a Real Madrid a hétfő esti El Clásicón, egy pillanatra sem tudott méltó ellenfele lenni a címvédő Barcelonának. A királyi gárda síri csend kíséretében távozott a katalán fővárosból az 5-0-s verés után, amely példátlan José Mourinho karrierjében. Egyedül a portugál szakember járult a sajtó elé a súlyos kudarcot követően:

"Ez az első alkalom, hogy 5-0-ra megverték a csapatomat. Ez történelmi vereség. Nem érzem magam megalázottnak, inkább csalódott és szomorú vagyok" - kezdte Mourinho.

"Nem nehéz lenyelni ezt a kudarcot. Nehéz lenyelni, ha egy kapufa, vagy egy játékvezető miatt veszítesz. Volt, hogy ilyen érzéssel távoztam innen a Chelsea-vel vagy az Interrel, de most teljesen más a helyzet. Azért könnyű megemészteni, mert ennyire sima volt. Nagyon-nagyon rosszul játszottunk, ők meg fantasztikusak voltak. Rövid idő alatt két gólt is ajándékoztunk nekik, ami a nevetségesség határát súrolta. Csak magunkat okolhatjuk."

Mourinho a meccs előtt hangsúlyozta, bízik benne, van annyi mentális erő a csapatban, hogy nem zuhan össze egy esetleges vereség után, illetve nem száll a fejébe a dicsőség, ha megnyeri a találkozót. Ennek szellemében reagált a találkozó után is:

"Csak remélni tudom, hogy nem hagynak mély nyomot bennünk a történtek. Beszéltem a játékosokkal és mondtam nekik, hogy semmi sincs veszve, a bajnoki cím sem. Nem érdemes sajnáltatni magunkat. Vesztesen távoztam innen tavaly is a BL-ben, aztán a szezon végén bejutottunk a döntőbe az Interrel, amit a Barca a tévén nézhetett."

"Ha 2-0-s hátrányban vagy, két lehetőséged van. Mondhatod, hogy elég, itt álljunk meg, vagy megpróbálhatsz visszajönni a meccsbe. Gyors, veszélyes kontráik voltak, és ez a vesztünket okozta. A harmadik gól után vége volt a meccsnek. Tudtam, hogy nincs esélyünk. Impotensek, tehetetlenek voltunk. Csalódott voltam, mert többre számítottam, de akkor már csak amiatt aggódtam, nehogy teljesen összeessünk."

Pep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője boldog, hogy "az egész világ láthatta, milyen futballt is játszik a Barca", de egyelőre nem írta le Mourinho Real Madridját.

"A múlt héten 8-0-ra verték az Almeríát, aminek edzőváltás lett a vége. Most 5-0-ra a Madridot. Mit gondol, meneszthetik Mourinhót?" - tették fel a kérdést a Barca edzőjének, aki csak mosolygott és ingatta a fejét, majd kisvártatva odébbállt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
BARCELONA: ÖT, real madrid: nulla
A Barcelona a földdel tette egyenlővé a Real Madridot, az 5-0 hűen tükrözi a két csapat között tátongó szakadékot a hétfői El Clásicón. A blancók nem tudták emelt fővel elviselni a katalánok iskolafociját, a ráadásban...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu