Mi lesz veled King Kenny?

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 16. 13:21
Még mindig csak találgatni lehet, vajon marad-e a Liverpool menedzsere a klublegenda Kenny Dalglish. Ha nem, az utódja egyik elődje, Rafael Benítez lehet, esetleg a Wigant irányító Roberto Martinez.


 

A csapat szurkolói már megszokhatták, hogy szeretett klubjuk az utóbbi években rendszeresen alul teljesít a bajnokságban, ám az idei 8. hely nemcsak azért annyira fájó, mert az 1953-54-es szezon óta most szerezték a legkevesebb pontot, hanem mert a városi rivális Everton is megelőzte őket.

Az elmúlt évekhez képest most azonban nem panaszkodhat arra a klub, hogy a vezetők nem fektetnek elég hangsúlyt a játékoskeret megerősítésére, hiszen az amerikai tulajdonosok - sokszor túlságosan is nagylelkűen - pénzt nem sajnálva igazoltak futballistákat a csapathoz.

Kenny Dalglish "büntetésének" egyetlen enyhítő körülménye, hogy a csapat 2006 óta most először nyert trófeát: a Wembley-ben a Cardiff Cityt győzte le tizenegyesekkel, és szerezte meg az Angol Ligakupát, ami egyben azt is jelentette, hogy a Mersey-partiak jövőre újra érdekeltek lesznek európai kupasorozatban, mégpedig az Európa Ligában.

A napokban már bejelentették, hogy több "háttérmunkás" is távozik az Anfieldról. A Fenway Sports Group és a Liverpool Football Club hivatalosan megerősítette, hogy Peter Bruknerrel, a sportorvosi és -tudományi részleg vezetőjével a szezon végével szerződést bontottak, illetve Damien Comolli igazgató - és egyben játékosmegfigyelő - közös megegyezéssel távozott a csapattól. A kérdés már csak az, Dalglish mikor áll fel a székéből.

A két új jelölt közül Benítez már ért el sikereket a liverpooli csapattal, legnagyobb eredménye a 2005-ös BL-trófea, amelyet drámai küzdelemben, 0-3-ról felállva a Milantól vettek el a vörösök Istambulban. A szakember Valenciában és az Inter csapatában is dolgozott már, munkáját számos egyéni díjjal is jutalmazták.

A szintén spanyol Roberto Martinez a Swansea Citynél kezdte edzői karrierjét, velük 2008-ban megnyerte az angol másodosztályt. Egy évvel később a Wigannel kötött szerződést, és 2012 áprilisában a hónap menedzserévé választották Angliában.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu