Mezey másfél hónapot kér, de kiröhögik

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 20. 17:16
A magyar kupacsapatok közül a legnehezebb helyzetbe a Videoton került, miután a hazai 1-1 után idegenben kell kiharcolnia a továbbjutást. Érdekes, hogy Mezey György vezetőedző szerint Mariborban könnyebb dolguk lesz, hiszen a szlovének Győrben sokszor kilenc emberrel rombolták a játékot, otthonukban viszont támadniuk kell.


„Nehezen emésztem meg, hogy az első összecsapáson nem sikerült megfordítanunk az eredményt, de ennek ellenére cseppet sem érzem esélytelennek a csapatomat a visszavágón” – nyilatkozta Mezey György optimistán az idegenbeli összecsapás előtt.

„Mégpedig azért, mert a Maribor saját közönsége előtt támadni fog. És ez jó alap lehet nekünk arra, hogy miután levédekeztük őket, gyors, rövid passzokkal ellentámadásokat indítsunk, s gólt, gólokat szerezzünk. Teljesen más játékra számítok mindkét csapat részéről, mint amit Győrben láthattunk, ezért is vagyok bizakodó.”

Arra a kérdésre, hogy a Videoton támadói immár tíz tétmeccsen nem találtak a hálóba, Mezey György így felelt:

„Ahogy említettem, más lesz a játék képe, s támadásban is könnyebb lesz a dolgunk a gyors kontrák miatt. Az első összecsapáson nem csak a csatárok gólínsége volt a probléma, hanem sérülések, betegségek és egyéb okok miatt egy sor játékosra sem számíthattam. Mariborban ez is változik, bővül a repertoár, de hiába mondom én mindenkinek, hogy ez a csapat körülbelül másfél hónap múlva áll majd össze, kiröhögnek. Amit meg is értek. Kit érdekel, mi lesz másfél hónap múlva, nekünk most kell bizonyítanunk a nemzetközi porondon. Ami teljesen más stílust, gondolkodásmódot követel meg mindenkitől, mint a hazai bajnoki mérkőzések. De ezt már a saját bőrünkön tapasztalhattuk.”

A mérkőzéssel kapcsolatban érdekesség, hogy eredetileg skót bírók vezették volna, ám az UEFA – mivel a továbbjutó a skót Hiberniant kapja – változtatott, s végül a 43 éves lengyel Tomasz Mikulski vezeti a maribori El-visszavágót, aki egyébként civilben orvos, belgyógyász-kardiológus, s rutinos síposnak számít: 1995 óta FIFA-kerettag, ami azért is fontos, mert a győri összecsapáson bizony egy büntetőt és egy piros lapot is számon kértek a fehérváriak az ukrán játékvezetőn...

S ha már a továbbjutásról esett szó, meg kell említeni: ha a fehérváriak túljutnak a szlovéneken, akkor az Európa-liga 3. körének első mérkőzését biztosan nem az ETO Parkban, hanem a Sóstói-stadionban játsszák, s már az időpont is megvan: július 29., 20 óra 30 perc.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu