Mezey György lett a Fehérvár edzője!

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 1. 11:12
Az FC Fehérvár eddigi sportigazgatója, dr. Mezey György lett a csapat vezetőedzője, miután Berzi Sándor ügyvezető eredménytelen tárgyalásokat folytatott Németországban. Az egykori szövetségi kapitány kinevezése egy esztendőre szól. Bódog Tamás pályaedzőként, Disztl Péter pedig kapusedzőként segíti majd a munkáját. A szakember a SportHirado.hu-nak is nyilatkozott.


Mint ismert, a piros-kékek mindenképpen külföldi edzőt akartak szerződtetni, ám a posztra legesélyesebb jelölt, Lothar Matthäus szombaton visszatáncolt. Így Berzi Sándor Németországba utazott, de néhány nap alatt nem sikerült megállapodnia sem Klaus Augenthalerral, sem Thomas Hässlerrel, márpedig az idő szorított.

Éppen ezért Garancsi István tulajdonos nem várt tovább – már csak azért sem, mert a Fehérvár szerda reggel Ausztriába indult tíznapos edzőtáborba -, s kedden este telefonon kérte fel Mezey Györgyöt: vállalja el a vezetőedzői posztot.

Mezey edzői megbízatása egy évre szól, s kinevezésében nagy szerepet játszik, hogy a nemzetközi futballban elismert szaktekintélynek örvend a piros-kékek új trénere.
Közben kiderült, hogy a Matthäus mellé szerződtetett pályaedző, Bódog Tamás és a kapusedző Disztl Péter is folytathatja a munkát a csapatnál.

Mezey György a SportHírado.hu megkeresésére ekképp nyilatkozott:

„Nem tehettem mást, elvállaltam a vezetőedzőséget, annak ellenére, hogy nem ez volt a célunk. Sajnos a tárgyalások nem vezettek eredményre a kiszemelt külföldi edzőkkel, s a bajnoki rajtig már alig van idő, ezért a tulajdonosunk nem várhatott tovább. A célokkal tisztában vagyunk, nincs más feladatunk, mint tisztességesen felkészülni, s tovább menni azon a szakmai úton, amelyen másfél évvel ezelőtt elindultunk.”
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu