Mezey: A játékosok helyett mi irányítunk

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 17. 12:03
Simek Péter élő szerződése ellenére távozhat Székesfehérvárról, ha szerez magának megfelelő csapatot, aki kivásárolja. Tömören így foglalható össze az egyébként még nem hivatalos hír, miszerint az FC Fehérvár szakmai stábja nem kíván főszerepet adni a korábbi válogatott középpályásnak, s hasonló a helyzet Dvéri Zsolttal és Koller Ákossal is, akiknek nyáron lejáró szerződését szinte biztosan nem hosszabbítja meg a klub.


Miközben az FC Fehérvár a Pakssal játszott edzőmérkőzést a Sóstói Stadion műfüves pályáján, a szurkolóknak feltűnt, hogy két, korábbi válogatott játékos, Koller Ákos és Simek Péter is hiányzott az együttesből. Ők ugyanis a Fehérvár „fakóval” Felcsúton szerepeltek a helyi NB II-es gárda ellen. A találgatások azonnal megkezdődtek, s kiderült: nem alaptalanul.

Az eset még az egyik hétközi edzés előtt történt. Simek Péter, érezve a körülötte lévő bizonytalanságot, benyitott Mezey Györgyhöz, az FC Fehérvár sportigazgatójához, tudakolván, mi lesz a sorsa. A megbeszélésről vajmi kevés szivárgott ki, ám annyit sikerült megtudnunk: Mezey kijelentette Simeknek, hogy mivel élő szerződés köti a klubhoz, nincs más feladata, mint felvenni a munkát, vagyis edzeni…

„Eddig a játékosok irányítottak, de amióta mi Fehérváron vagyunk, mindez megváltozott” – mondta akkor Mezey.

S az már az első edzőmérkőzés során látható volt, hogy kikre építené a Fehérvár szakmai stábja a tavaszi kezdőcsapatot. Simek és az ősszel sokat bizonytalankodó védő, a 35 éves Koller Ákos ugyanis nem a Paks ellen készülhetett, hanem Felcsúton a „Vidi fakóban”. Kollernek egyébként június 30-án jár le a szerződése Fehérváron, s már most tudni lehet: keresik az utódját, aki valószínűleg a nyáron szerződtetett Ilija Radovics lesz. Egyes információk szerint Koller Ákos nyártól edzőként folytathatja pályafutását, méghozzá lakóhelyén, az NB II-es Százhalombatta irányítását veheti át, ahol játékosként korábban megfordult már.

Dvéri Zsolt - akit a szurkolók ősszel a második legjobb piros-kék játékosnak választottak – jelenleg szemsérülése akadályozza a munkában, de az ő helyzete is kísértetiesen hasonlít Kolleréhoz, bár ő a nyártól talán az egyik utánpótlás csapatot veheti át… Az mindenesetre jelzésértékű, hogy a nyáron a horvát Milan Pavlicicet igazolták a posztjára, most pedig Kaposvárról Szakály Dénest.

S ha már a fehérvári keret átalakítása: a piros-kékek lezárták az igazolásokat, ami azt jelenti, hogy több játékost már nem kívánnak szerződtetni. A télen az FC Fehérvár leigazolta Kaposvárról Szakály Dénest és Andre Alvest, valamint a brazil csatár mellett további három légióst: a 23 éves középpályást, Alekszandr Tkacsukot, aki legutóbb az üzbég Kizil-kum Zarafson csapatában szerepelt, s megfordult az ukrán élvonalban a Tavrija Szimferopolban, a Krivbasz Krivoj Rogban és a fehérorosz Lokomotív Minszkben is. Érkezett még a 20 éves montenegrói Darko Karadzsics, az FK Szutjeszka ballábas, támadó középpályása és a védősort erősítendő a szintén 20 esztendős Ilija Buljabasics, aki a Hajduk Splitben nevelkedett, s horvát U-20-as válogatott.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu