Messiéket másolná az Újpest

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 10. 14:05
Néhány órával Mészöly Géza menesztése után máris kinevezték az Újpest új vezetőedzőjét, Zoran Szpisljakot. A Debrecent is megjárt szakembert meleg kézfogással „üdvözölte a fedélzeten” Leo Beenhakker sportigazgató – egyelőre csak reménykedhetnek benne a lilák, hogy nem a süllyedő hajó fedélzetén. A tervek mindenesetre ambiciózusak.


 

Mészöly Géza szerda reggel óta hivatalosan sem az Újpest vezetőedzője, délután pedig már az új szakvezetőt is bemutatták a vajdasági Zoran Szpisljak személyében, aki hároméves szerződést írt alá.

A váltást a gyenge szezonkezdés indokolta, az első négy fordulóban nemhogy pontot nem szerzett, de gólt sem rúgott az Újpest. Leo Beenhakker sportigazgató hiszi, a „friss erővel” megindulnak felfelé a lejtőn.

„Gézával hétfőn ültünk le tárgyalni hármasban, Bartha Csaba (ügyvezető igazgatóval) kiegészülve, és abban maradtunk: mindenkinek úgy a legjobb, ha távozik. Hogy pontosan mi hangzott el, belügy, de annyit elárulhatok: korrekt beszélgetés után váltunk meg Gézától” – mondta a sportvezető.

„Zoran Szpisljak volt az első számú jelöltünk. Persze elhangzottak más nevek is, de ez már történelem. Fiatal, tehetséges szakember, és mindenkit megnyugtathatok; megkapja a kellő időt arra, hogy saját képére formálja a csapatot.”

Beenhakker a bajnoki bukdácsolás okát nem csupán az edző személyében, de a kereten belüli egyensúly megbomlásában is látja, azaz hogy a túlzottan sok fiatal mellől hiányoztak a tapasztaltabb labdarúgók. A szakembernek tekintélyes edzői pályafutása ellenére sem fordult meg a fejében, hogy ő lépjen Mészöly örökébe, negyven évnyi szakmai múlt után már más feladatokra vágyik.

A holland sportvezető szívélyes hangon üdvözölte Szpisljakot a „fedélzeten”, aki a SportHirado.hu kérdésére elárulta, már beszélt a játékosokkal.

„Néhányukat már ismertem korábbról, noha voltak kevésbé ismerős arcok. Mindenkitől azt kértem, hogy a jövőbe nézzenek, és ne foglalkozzanak a múlttal. Hiszek benne, hogy minőségi munkát lehet végezni a klubnál, és 20-szeres bajnokhoz méltón szerepel majd.”

A Debrecen korábbi segédedzője olyan futballt akar játszatni az Újpesttel, ami visszacsábítja a szurkolókat a lelátóra. Beenhakkerrel egyetértenek: a Barcelona, az Arsenal és a Manchester United a minta.

Hosszú utat kell még megtennie az újpesti hajónak – immár Zoran Szpisljakkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mészöly Gézát kirúgták Újpesten!
A továbbiakban nem Mészöly Gézának hívják az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzőjét – jelentette be szerda reggel a lila-fehér klub. Leo Beenhakker sportigazgató szerint új impulzusokra van szükség, ezért döntött a szakember...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu