Mérföldkőhöz érkezett a Barcelona

Szerző: SHLétrehozva: 2012. január 24. 19:25
A Barcelona szerda este átveheti a vezetést a Real Madrid elleni összevetésben, ha 87. alkalommal is legyőzi az ősi riválist. A katalánoknak ugyanakkor már a döntetlen vagy az 1-0-s vereség is elődöntőt érne a Király-kupában. A blancók továbbjutása kisebbfajta csodával érne fel.


 

KIRÁLY-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

BARCELONA-REAL MADRID - szerda, 22 óra

Barcelona, Nou Camp, Fernando Teixeira Vitienes.

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

BARCELONA: Pinto - Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Fabregas, Sánchez.

REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Varane, Marcelo - Diarra, Xabi Alonso, Coentrao - Higuaín, Benzema, Ronaldo.

Az első mérkőzésen – a decemberi bajnokihoz hasonlóan – korán előnybe került a Real Madrid, Carles Puyol és Éric Abidal, tehát két védő góljával viszont fordított a Barca, amely így előnyben készülhet a szerdai hazai visszavágóra.

Azt az első mérkőzés után a Real Madrid mestere, José Mourinho is belátta, „nagyon, nagyon nehéz dolga lesz” csapatának a Nou Campban, és különösen igaz ez annak fényében, hogy Pepe vádlisérülése miatt hiányzik majd. A rossznyelvek szerint a tréner egyszerűen csak pihenteti azt követően, hogy a bekk megtaposta a földön fekvő Leo Messi kezét a Bernabéuban.

Mourinhót ráadásul már saját szurkolói is fütyülik, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a szakember csak a nyárig álljon a Madrid alkalmazásában.

Hogy esetleges távozását kupagyőzelem után jelentse be, arra csak a bátrabbak mernek fogadni, de a Barca számára kiemelten fontos, hogy az idény ötödik Clásicóját sikeresen tudja le: azzal ugyanis 87. győzelmét aratná a királyiak ellen, amivel megelőzné őket az egymás elleni örökranglistán.

Az elmúlt tizenhárom találkozóra keserű szájízzel emlékezhetnek vissza a fővárosiak, csupán egyet tudtak megnyerni – jóllehet az épp a Király-kupa májusi döntője volt Valenciában.

Xavi 31. derbijét játszhatja, amivel a Barcelona örökrangsorában beállítaná Joan Segarra rekordját – a maestro tehát duplázott erővel készülhet azért, hogy együttese kettős győzelemmel verekedje magát a legjobb négy közé.

Seydou Keita ugyanakkor biztosan nem lép pályára, a mali középpályás jelenleg az Afrika-kupán szerepel. Andreu Fontás, Ibrahim Afellay és David Villa hosszú sérülése miatt nem áll Pep Guardiola rendelkezésére.

Pedro ellenben bevethető lesz, ám aligha szorítja ki a Messi, Cesc Fabregas, Alexis Sánchez trió bármelyik tagját a csapatból.

A másik oldalon Sami Khedira sérült, de Lassana Diarra és Esteban Granero sem edzett a hét elején – előbbi ennek dacára kezdhet a középpálya tagjaként. Sergio Ramos magánügyből kifolyólag hagyott ki gyakorlást, de a kupameccsen számíthat rá Mourinho.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megint fordított a Barca a Bernabéuban
A decemberi bajnokihoz kísértetiesen hasonlító mérkőzésen, ismét hátrányból fordítva, de ismét megérdemelt győzelem aratott a Barcelona a Real Madrid otthonában, ezúttal a Király-kupa negyeddöntőjének 1. felvonásán. A királyiak...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu