Megvan a Barca elleni győztes taktika

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 24. 18:50
Iker Muniain kifundálta, hogy az Athletic Bilbao hogyan verhetné meg a Barcelonát a Király-kupa pénteki döntőjében: nem szabad eladni a labdát, és futtatni kell a katalánokat… A baszk támadónak nem árt csínján bánnia az ígéretekkel, hiszen előző öt meccsükön még csak gólt sem rúgtak. Egyetlen bizodalmuk, hogy a Barca védelme igencsak foghíjas.


 

KIRÁLY-KUPA-DÖNTŐ:

ATHLETIC BILBAO-BARCELONA - péntek, 22 óra

Madrid, Vicente Calderón Stadion, vezeti: Fernández Borbalán.

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

ATHLETIC BILBAO: Iraizoz - Iraola, Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe - De Marcos, Iturraspe, Ander - Susaeta, Llorente, Muniain.

BARCELONA: Pinto - Montoya, Piqué, Mascherano, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Fabregas, Messi, Alexis.

Az Athletic Bilbao második kupadöntőjét játssza pénteken bő két héten belül, és noha az Európa-liga-címet elbukták, Iker Muniain szerint ez nem lesz negatív hatással rájuk.

„Felépültünk a kudarc után. Nagyon motiváltak vagyunk, eltökéltek, éhesek a sikerre” – fogadkozott az ifjonc, akinek a keserves sírásáról készült képkockák bejárták a világot a bukaresti aranymeccs után.

Ahogyan fogalmazott, a drámát kiheverte, és azt is tudja, mivel lehet megverni a Barcelonát a Vicente Calderónban. Figyeljetek, tanulságos!

„A Barca sokat birtokolja a labdát, és sokat passzol. Az egyetlen ellenszer, ha elvesszük tőlük a labdát, és futtatjuk őket. Egyszerű, nem?”.

A magunk részéről elismerősen bólogatunk, és megjegyezzük, a blaugranák védelmét akár meg is lehet majd bontani Madridban.

„Senki sem tagadhatja, Dani Alves elvesztése érzékenyen érinti a Barcelonát. Személy szerint örülök neki, hogy nem játszik ellenünk.”

A baszkok önbizalmát növelheti, hogy a brazil bekk mellett a csapatkapitány, Carles Puyol, illetve Eric Abidal és Andreu Fontás sem lesz harcra fogható.

Távollétükben Martin Montoya játszhat a védelem jobb oldalán, míg Gerard Piqué mellé Javier Mascherano húzódhat be középre.

A hátsó alakzat összetételének talán csak mi tulajdonítunk különösebb jelentőséget, hiszen a Bilbao gólt sem rúgott legutóbbi öt tétmeccsén, a gránátvörös-kékek viszont ugyanennyi mérkőzés óta nem kaptak ki – jóllehet előtte a Chelsea és a Real Madrid elleni zakó az egész idényüket hazavágta.

A Barca ráadásul igazi specialista a kupában, huszonötször diadalmaskodott, ráadásul péntek este köszön el a csapattól Pep Guardiola mester négy, sikerekben gazdag szezon után.

Azt sem illik elhallgatni, hogy az Athletic a második legsikeresebb együttes a sorozatban huszonhárom diadalával, de 1984 óta hiába ácsingózik érte. Ha nem adja oda a labdát a Barcának, megtörhet a sorozat. Muniain megmondta…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu