Megizzasztotta a Numancia a Madridot

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 14. 20:48
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) második fordulójában a címvédő Real Madrid a Santiago Bernabeu Stadionban gólzáporos mérkőzésen, egy találattal bizonyult jobbnak az újonc Numanciánál. A sok gól azonban nem kizárólag a hazaiak „műve”: a vendégek kétszer is vezettek és végül emelt fővel, de vesztesen jöhettek le a pályáról.


Az első fordulóban hazai pályán a Barcelonát is legyűrő (1-0) újonc nem sokat adott az illemre: szemtelen módon a hetedik percben máris vezetést szerzett. Egy baloldali szöglet elszállt középen mindenki feje felett, érkezett a hosszún nagy lendülettel Moreno, aki nyolc méterről, okosan a túloldalra fejelt. Iker Casillas mozdulni nem tudott a labdára, amely a kapufától éppen kifutó, addig a rövidet őrző Marcelo helyén rezgette meg a hálót.

 

A 11. percben Moreno növelhette volna a vendégek előnyét, de 17 méterről a kapu közepébe bombázta a hazai védelem szerencsétlenkedése után elé került labdát, amely így Casillas könnyű zsákmánya lett.

 

A 16. percben Van Nistelrooy vett mellre egy labdát a tizenhatoson belül, védője ölében kapura fordult, de egy másik Numancia-játékos érkezett átvert társa segítségére. Robben buktatása miatt – a holland szélső nagy lendülettel tört be a Numacia tizenhatosán belülre, majd ott fennakadt egy vendégvédőn – büntetőt reklamálták a hazaiak, de az elmaradt. Az eset véleményes volt…

 

A 19. percben már nem volt bocsánat. Robben, Van Nistelrooy, Guti volt a formás egyérintő útja, utóbbi spanyol játékos aztán 18 méterről, középről úgy lőtt a hálóba, hogy lövése nyomán a labda megpattant egy vendégvédőn, amely így alaposan becsapta az ellenkező irányba mozduló Pablót. Ez volt a Real Madrid ötezredik találata a spanyol élvonalban.

 

A 21. percben Higuaín hagyott ki nagy helyzetet némi kavarodás után nyolc méterről, ezt egy perccel később bánhatták a hazaiak, hiszen a vendégek ismét vezetést szereztek.

 

Egy előreívelést Salgado tisztázott, de a kifejelt labdát Barkero gyűjtötte be, aki egy igazítás után a jobbösszekötő helyéről, ballal, 21 méterről kipókhálózta a jobb felsőt. Casillas repült, de esélye nem igazán volt.

 

A fordulatos, élvezetes, látványos elemekkel tarkított találkozón három perc kellett az újabb találathoz: a Real másodszor is egyenlített.

 

Van Nistelrooy ugratta ki a középen nagy lendülettel a tizenhatoson belülre betörő Higuaínt, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget és lőtt a kapu jobb oldalába 12 méterről.

 

És még nem volt vége! A 33. percben Van der Vaart a balösszekötő helyén, a kaputól 14 méterre centereket megszégyenítő módon fordult le, majd bombázott a rövidbe. Bizony, ebben a gólban a vendégkapus, Pablo is hibáztatható volt.

 

Nem úgy a következőben: a 39. percben egy jobboldali madridi szöglet után a kapuja elé visszalépő Cisma három lépésről saját kapujába bólintott.

 

Megérdemelten vezetett a szünetben a mezőnyben a labdát többet birtokoló Real Madrid, de látható volt, a nyílt játékot felvállaló vendégek a folytatásban sem adják majd meg magukat.

 

Az 53. percben Moreno tüzelt kevéssel a bal felső fölé 18 méterről, a balösszekötő helyéről. Állítottból már jobban ment kevéssel később: a lendületes játékos hasonló helyzetből a sorfal fölött emelt a madridi kapuba, Casillas vetődve csak beljebb tudta segíteni a labdát.

 

Az egygólos hátrányban lévő vendégek a folytatásban beszorultak térfelükre, de kontráikban mindvégig ott volt az egyenlítés veszélye. Utolsó lehetőségük a 92. percben adódott, de Palacios középen lemaradt egy bravúrral középre emelt labdáról.

 

Bernd Schuster együttese hazai pályán gyorsan feledtette a La Corunában elszenvedett vereséget, közönségét szórakoztatóan játszott, de a Salgado, Pepe, Metzelder, Marcelo összeállítású védelem aligha jelent életbiztosítást, főként nem a közelgő BL-rajtot elnézve.

LA LIGA (SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG), 2. FORDULÓ:
REAL MADRID - NUMANCIA 4-3 (4-2)
Madrid, Santiago Bernabeú Stadion, vezette: Jos Paradas Romero
REAL MADRID: Iker Casillas - Míchel Salgado, Pepe, Metzelder, Marcelo - Mahamadou Diarra, Guti, Rafael van der Vart (De la Red 66.), Arjen Robben - Ruud van Nistelrooy (Raúl 66.), Gonzalo Higuaí­n (Drenthe 82.). Vezetőedző: Bernd Schuster.
NUMANCIA: Juan Pablo - Juanra, Domingo Cisma, Boris, Bellvis (Quero 79.) - Nagore, Mario (Del Pino 59.), Palacios - Moreno, Barkero (Álvaro Antón, 65.), Brit. Vezetőedző: Szergej Kreszics.
Gólszerzők: Guti 18., Higuaín 25., Van der Vart 33., Cisma 39. – öngól, ill. Moreno 7., 56., Barkero 21.
Sárga lap: Palacios 61.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu