Mégis minden Cristiano Ronaldóról szól

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 12. 13:10
A film, a két társrendező és a főszereplő már megvan, a forgatókönyv azonban csak szerda estére lesz kész. Elérkeztünk a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszához, a legjobban várt meccs viszont csak szerdán kerül sorra. A Real Madrid - Manchester United csatát fűszerezi a két rivális, de jóbarát edző, valamint Cristiano Ronaldo személye, aki 2009-es távozása óta először játszik volt csapata, a Manchester United ellen.


 

A Real Madrid - Manchester United összecsapás minden bizonnyal a Bajnokok Ligája 2013-as nyolcaddöntőinek talán legjobban várt összecsapása. A felfokozott várakozás oka világos, hiszen a világ talán legjobb és legnépszerűbb csapatairól van szó, melyek közül az egyik már a legjobb 16 között befejezi az idei sorozatot. Az izgalmas összecsapás garantált, és mindkét gárda mellett szólnak érvek.

Az angolok szezonja eddig minden fronton kiegyensúlyozottabban alakul, mint az utóbbi években bármikor. Eddig elkerülték a nagyobb hullámvölgyeket, 12 ponttal vezetik a Premier League-et, valamint még állnak a Bajnokok Ligájában és az FA-kupában is. Valószínűleg azonban a klub történetének huszadik bajnoki címe a legfontosabb Sir Alex Ferguson számára, még ha nem is mondja ki.

A Real Madridot viszont egészen más cél hajtja előre. A spanyol bajnokságról gyakorlatilag le lehet mondaniuk (és talán már meg is tették), mert az szinte garantálható, hogy nem lesz címvédés. A Barcelona 16 pontos előnye behozhatatlan, már csak azért is, mert elképzelhetetlen, hogy a katalánok a hátralévő tizenöt forduló alatt ennyit hibázzanak.

Viszont a szurkolók felé kompenzálni kell, így ez a szituáció egészen biztosan megsokszorozza a Real erejét a Bajnokok Ligájában. Egyrészt mert ez lenne a klub történetének tizedik BL/BEK-győzelme, és utoljára 2002-ben sikerült megnyerni az első számú európai kupasorozatot. Másrészt ott van José Mourinho vezetőedző személyes motivációja, aki az FC Porto és az Internazionale után harmadik csapatával diadalmaskodhatna, ez pedig rekord lenne a sportág történetében.

A portugál edző nem számolhat Ángel Di María, Raphaël Varane és a csapatkapitány Iker Casillas játékára. Különösen az utóbbi lehet fájdalmas veszteség, hiszen szinte már el sem lehet képzelni a Real kapuját nélküle. Di María sérülése kisebb gondot okozhat a jobbszélen, de a Sevilla elleni bajnokin az egyébként középcsatár Karim Benzema helyettesítette, és mivel nem volt vele gond, várhatóan most is őt rakja oda Mourinho. Visszatér a védelem tengelyébe Pepe is.

"A Manchester United elég stabil csapat. Szinte mindig eljutottak az egyenes kieséses szakaszig a BL-ben - mondta a Real Madrid honlapjának Gonzalo Higuaín, a csapat argentin csatára. - Azonban az egyéni képességekkel és az ellentámadásokkal sok kárt okozhatunk nekik. Egyértelmű, hogy mindent bele kell adnunk, de remélem, a kulcsjátékosaink hozzák, amit várunk tőlük, mert csak így lehet reményünk a visszavágón."

Ez persze leginkább a bombaformában lévő Cristiano Ronaldóra értendő, aki a szezonban már 36 gólt szerzett, és akit Rafaelnek kellene majd megállítania a manchesteri védelem jobbszélén. A brazil mindenhol úgy nyilatkozott, hogy készen áll, és jól ismeri CR-t, de elődje, a legendás Gary Neville szerint nem ártana, ha még egy hátvéd zárna mögötte középről, ezzel biztosítva bármilyen kellemetlen helyzetet elkerülését.

Sir Alex Ferguson nem számolhat a sérült szélsővel, Ashley Younggal, de kétséges az Everton ellen kisebb sérülést összeszedő Phil Jones és Jonny Evans játéksa is, bár kedden már mindketten edzettek. Ez viszont azt jelentheti, hogy a várhatóan 4-2-3-1-es felállás védőnégyesének közepén az összeszokott és tapasztalt Rio Ferdinand - Nemanja Vidics kettős kezdhet, ami abból a szempontból talán még jó is lehet, hogy a védelemnek biztosan összehangoltan kell műküdnie kilencven egynéhány percig.

A támadásokat a Wayne Rooney - Robin van Persie duó vezeti, előbbi remek formába lendült, de a holland a hétvégi bajnokin kicsit mintha árnyéka lett volna önmagának. Mintha semmi sem akart volna neki összejönni. Száz százalékos ziccerben lőtt egy kapufát (ilyet nem szokott), majd hasonló helyzetből másodszorra ugyan betalált, de azt is a védője sodorta be a kapuba. Viszont ismerve Van Persie mentalitását, ez valószínűleg csak tovább ösztönzi.

És visszaérkeztünk a meccs főszereplőjéhez, Cristiano Ronaldóhoz. "Mindannyian kedves emlékeket őrzünk Cristianóról. Amit a Madridnál művel, az elképesztő - mondta a The Sunnak Michael Carrick, a Manchester United középpályása. - Annyira jó, hogy szerintem kettő, vagy talán három játékosunknak is folyamatosan figyelnie kell őt." Csapattársa, Patrice Evra szerint nem szabad a szélsőt fölhúzni, mert akkor a legjobb a pályán, ha dühös.

Egyébként mindkét csapat meggyőzően teljesít a Bajnokok Ligájában, a United csoportelső lett, a Madrid pedig az utóbbi 31 BL-meccséből csak kettőn kapott ki, és az utóbbi tíz mérkőzésén átlagosan 2,5 gólt szerzett. A Real Madrid - Manchester United BL-negyeddöntő első összecsapása szerda este 20:45-kor kezdődik.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2012/2013
NYOLCADDÖNTŐ:
REAL MADRID (spanyol) - MANCHESTER UNITED (angol), febr. 13., 20:45 (DigiSport 1)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, V.: Felyx Brych (német)
VÁRHATÓ KEZDŐCSPATOK:
REAL MADRID: López - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Benzema, Özil, Cristiano Ronaldo - Higuaín Vezetőedző: José Mourinho
MANCHESTER UNITED: De Gea - Rafael, Vidics, Ferdinand, Evra - Carrick, Cleverley - Valencia, Rooney, Kagava - Van Persie Menedzser: Sir Alex Ferguson

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
PSG: most ugrik a majom a vízbe!
Félelmetes formába lendült a francia bajnokságban a tavaly nyári átigazolási időszak császára, a Paris SG, a nemzetközi porondon azonban csak most következik az első komoly tesztje, Valenciában a BL-negyeddöntőbe jutás a tét. Jó...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Juve: indul a nagy tavaszi hadjárat?
ELŐZETES. Skót rekordot jelentő ötmillió fontos bevételre számít a Celtic a Juventus elleni, kedd esti Bajnokok Ligája-mérkőzésből, de a leginkább annak örülnének a zöld-fehérek, ha egy jó kiindulási alappal várhatnák a torinói...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu