Már nem Mancini a City edzője!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. május 13. 23:54
Bréking: a Manchester City nem sokkal éjfél előtt bejelentette, hogy azonnali hatállyal menesztette posztjáról Roberto Mancinit, a csapat olasz menedzserét. A szakmai irányítást a segédedző Brian Kidd veszi át a hátralévő két mérkőzésre és a közelgő, szezonvégi amerikai túrára. Mancio 2017-ig rendelkezett élő szerződéssel, ami azt jelenti, hogy irdatlanul magas bánatpénz jár neki.


A klub közleményében úgy fogalmaznak, "nehéz döntést hoztak meg", amelyet megelőzően minden fontos futballszakmai szempontot figyelembe vettek. Sorsdöntőnek bizonyult, hogy Mancini a kitűzött célok közül csupán egyet teljesített az együttessel, a BL-kvalifikációt. Európában leszerepelt a City, a PL-címvédésre nem volt reális esélye, és még az FA-kupa-döntőt is elszúrta.

Bár nem sikerült európai élcsapatot kovácsolnia a sztárokból, nem is mondható kudarcnak Mancini manchesteri ténykedése. Első teljes zezonjában FA-kupát nyert a világoskékekkel, a másodikban pedig bajnoki címet (44 év után lett ismét aranyérmes a Man. City).

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pellegrini: nem tárgyalok a Cityvel!
Roberto Mancini távozásáról már jó ideje beszélnek Manchesterben, és a sajtó már tudni véli azt is, ki lesz az utódja a City kispadján. A "jelölt", Manuel Pellegrini, a Málaga edzője azonban határozottan és egyértelműen cáfol....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Edzőváltás jön a Citynél is!
Lecseréli menedzserét a Manchester City labdarúgócsapata a szezon végén, a klub mindenben megállapodott Manuel Pellegrinivel, a Málaga tapasztalt, chilei vezetőedzőjével, a Real Madrid és a Villarreal korábbi mesterével. Ezt az...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu