Magyar védő állta Torghelléék útját

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 9. 14:14
Bajor rangadóra került sor a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) másodosztályának hétvégi fordulójában, ahol az Augsburg az Ingolstadtot fogadta. A hazaiaknak továbbra sem megy tavasszal, pedig a Torghelle Sándor, Szabics Imre csatárkettős kapott szerepet. Az Ingolstadt fontos pontot szerzett, nem utolsó sorban azért, mert védelmében remekül helytállt egy magyar származású játékos.


Michael Wenczelt nem igazán tudták átjátszani Torghelléék, sőt, a hórihorgas védő még egy kapufát is fejelt az első félidőben. Játékát a Kicker című szaklap is jónak értékelte, rajta kívül csak a mezőny legjobbja, Neuendorf, valamint az augsburgi Werner kapott 2,5-ös osztályzatot.

A 31 éves Wenczelről több forrás is megemlíti, hogy a német mellett magyar állampolgársággal is rendelkezik, ám a védő ezt a Sporthirado.hu kérdésére cáfolta, sőt, ő már nyelvünket sem beszéli.
„Persze Magyarországon már jártam kétszer is, ugyanis több rokonom is ott él. Édesapám egyébként valóban magyar, családjával együtt a második világháború után jöttek Németországba az orosz invázió elől.”

A korábban az Eintracht Frankfurtot és az Augsburgot is megjárt futballista nem zárja ki, hogy a jövőben valamikor Magyarországon is szerepeljen. Ám elmondása szerint nagyon jól érzi magát Németországban, felesége és gyermekei miatt is inkább maradna.

Wenczel szót ejtett az Augsburg két magyar csatáráról is, kiemelte mind Torghelle Sándor, mind Szabics Imre kvalitásait, mindkettőn nagyon technikás futballistának tartja, elmondása szerint nem véletlen, hogy előbbi rendszeresen játszik a magyar válogatottban is. Véleménye szerint saját csapata, az Ingolstadt rendelkezik olyan minőségi játékosokkal, akik bennmaradáshoz segíthetik a gárdát. Azonban nagyon fontos meccsek jönnek, és nekik az utolsó leheletükig küzdeniük kell.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu