Magyar-román: párharcról párharcra

Szerző: SHLétrehozva: 2013. március 19. 22:25
A magyar labdarúgó-válogatottnak bizonyítania kell pénteken, hogy jobban akarja a győzelmet, és jobban akarja a vb-kijutást a románoknál a selejtezős csoportban. Ez a Románia már nem az a Románia, de egy nagyon masszív csapat, steauás gerinccel. Tilos botlani a mieinknek az isztambuli és a bukaresti túra előtt. Várakozások, erőviszonyok, esélylatolgatás párharcról párharcra.


LABDARÚGÓ VB-SELEJTEZŐ, D-CSOPORT, 5. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA, PÉNTEK 20:30
Budapest, Puskás Stadion, vezeti: Wolfgang Stark (német).

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:

MAGYARORSZÁG: Bogdán - Vanczák, Korcsmár, Mészáros, Kádár - Pintér, Varga J. - Koman, Hajnal, Dzsudzsák - Szalai. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

ROMÁNIA: Tatarusanu - Tamas, Goian, Chiriches, Rat - Bourceanu, Pintilii - Torje, Grozav, Tanase - Mutu. Szövetségi kapitány: Victor Piturca.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Hollandia 4 4 0 0 13 2 +11 12
2. MAGYARORSZÁG 4 3 0 1 10 5 +5 9
3. Románia 4 3 0 1 8 4 +4 9
4. Törökország
4 1 0 3 4 6 −2 3
5. Észtország 4 1 0 3 1 6 −5 3
6. Andorra 4 0 0 4 0 13 −13 0

Egervári Sándor nem állítaná azt, hogy ez lesz az utóbbi 27 év legfontosabb meccse a magyarok számára (a 86-os vb-szereplés óta), és annyiban igaza is van, hogy nem elég pénteken egy magyar siker, egyenesen huszáros hajrá kell ahhoz, hogy magunk mögött tudjuk tartani a románokat, és elérhessük a hőn áhított pótselejtezős második pozíciót.

A magyar kezdőcsapat körül nincs sok kérdőjel, azt azonban még talán a kapitány sem tudja, ki játszik majd jobb-bekket. Az erre a posztra átszoktatott Varga József az egyik alternatíva, de lehet, hogy rá nagyobb szükség lehet középen, a szűrésben, és akkor Vanczák Vilmos a befutó. Abból indulunk ki, hogy egy ilyen fontos összecsapás előtt nem variál túl sokat Egervári, tehát legfeljebb a hajrában veti be technikás tehetségünket, a debütáns Kovács Istvánt, ami azt jelenti, hogy Hajnal Tamás futhat ki a társakkal a gyepre.

Victor Piturca nem számíthat a Schalke-sztár Ciprian Maricára, számíthat viszont Mutura, Stancura és a Steauás gerincre, arra a steauás gerincre, amely nem állt messze a negyeddöntőbe jutástól a múlt héten, az Európa-ligában. A kapus Tatarusanu, a védő Chiriches, a két ütköző ember, Bourceanu és Pintilii, valamint a támadó középpályás Tanase is a katonacsapatból érkezik, további négyen steauások, köztük a gólerős formát mutató Rusescu. Ha Piturca sem húz váratlant, akkor Stancu Mutu cseréje lesz, Rusescu pedig - aki a Steauában nem éppen önzetlenségével tűnt ki - csak amolyan aduász a hajrára.

A világranglistán egy hajszál választja el egymástól a két csapatot (a románok egy hellyel előttünk tanyáznak), s ez nagyjából tükrözi is az erőviszonyokat, legalábbis erre a a következtetésre jutottunk azután, hogy számbavettük a meccs várható párharcait, egytől egyig, és a végén mérleget vontunk.

Juhász Roland távollétében sebezhető lehet a széleken egyébként is gyakran zavarba hozható védelem, a románoké erősebbnek látszik, még úgy is, hogy Goian eredeti posztja középhátvéd (kényszerűségből futballozhat a jobbszélen), és hogy Radu, a Lazio sztárja csak pados lesz Rat mögött.

A védekező középpályán és a csatárposzton döntetlent hirdettünk. A mérleg serpenyőjét azonban visszabillenti a támadó középpályánk, a papírforma szerint ebben a szekcióban verjük a románokat, és ha ez a pályán is kiütközik, az bizony meghatározó lehet.

Szomszédaink idegenben tudtak nyerni Törökországban, s annak tudatában, hogy a magyar-románnak lesz egy visszavágója is szeptemberben, Bukarestben, a döntetlen sem lenne számukra rossz eredmény. Egészen máshogy állunk hozzá mi: a győzelem alapvetés a továbbiakhoz, azzal együtt is, hogy a hazai pálya most kevésbé lejt, a Puskás nem nyitja meg a kapuit a nézők előtt.

Bogdán-Tatarusanu: X

Vanczák-Tamas: X

Korcsmár-Chiriches: X

Mészáros-Goian: 2

Kádár-Rat: 2

Pintér-Pintilii: X

Varga-Bourceanu: X

Koman-Torje: 1

Hajnal-Grozav: X

Dzsudzsák-Tanase: 1

Szalai-Mutu: X

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Változás a magyar válogatott keretében
Ágyéksérülése miatt nem játszhat a románok és a törökök elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőn a győri Koltai Tamás....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Végleges a magyarok elleni román keret
Kijelölte keretét Victor Piturca, a Magyarország elleni pénteki, majd a Hollandia elleni jövő keddi világbajnoki selejtezőkre készülő román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – írta a román szövetség honlapja....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu