Magyar játékos lőtte döntőbe a németeket

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 22. 15:10
A német labdarúgó-válogatott bejutott az U17-es Európa-bajnokság döntőjébe, ahol Franciaországgal csap össze. A mérkőzésnek magyar vonatkozása is van, hiszen Németországot az elődöntőből egy magyar származású játékos segítette tovább: Marozsán Dzsenifer.


A 16 éves futballista még Budapesten született, 1996-ban költözött ki Saarbrückenbe családjával. Édesapja nem ismeretlen a hazai futballszurkolók előtt, hiszen Marozsán János a kilencvenes évek elején négyszer szerepelt a magyar nemzeti tizenegyben.

 

Az NB I-ben Siófokon, Kispesten, a BVSC-ben és Pécsen szereplő Marozsán János pályafutása végén Németországba szerződött, és a Saar-vidéki városban kötött ki, ahol lánya is elkezdte a futballt.

 

Hogy az ifjabb Marozsán nem tehetségtelen, azt jól mutatja, hogy alapembere a korosztályos válogatottnak, és kijutott az együttessel az U17-es Eb-re.

„Nagyszerű érzés, hogy bejutottunk a döntőbe, nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta Marozsán az UEFA hivatalos honlapjának. – „Nem játszottunk jól, de szerencsénk is volt. A védelmünk jól zárt, a támadósorban azonban még vannak problémáink.

 

A német válogatott játékosa hozzátette, céljuk, hogy a pénteki nyoni fináléban feltegyék az i-re a pontot, vagyis megnyerjék a tornát.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu