Magyar dráma: két perc hiányzott ...

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 6. 19:42
Ilyen nincs, de tényleg! A találkozó nagy részében harcosan és helyenként jól is játszó magyar U21-es labdarúgó-válogatott 1-0-ra vezetett Futács Márkó góljával Franciaország ellen és ezzel elődöntősnek mondhatta magát a toulini fesztiválon. A 82. percben azonban egy jobb oldali szöglet után Duplus szép mozdulattal Gulácsi Péter kapujába fejelt, ezzel pedig búcsúzott Róth Antal szövetségi edző együttese. A másik találkozón ugyanis Mexikó emberhátrányban játszva is 2-1-re legyőzte Kínát.


A magyar csapatnak legalább egy pontot kellett szereznie, de igazán nagy esélyt csak a győzelem adott. Ennek megfelelően alaposan megszervezett védelemmel, de a támadásokról sem lemondva kezdett a gárda. A hazaiakat csak egy súlyos vereség fosztotta volna meg a továbbjutástól, de a tehetséges francia együttes nem akart csalódást okozni szurkolóinak.

Az első játékrészben többször is h elyzetbe kerültek a vendéglátók, egy ízben Sváb Dániel a kapufa segítségével mentett a gólvonalról. A túloldalon sokkal kevesebb lehetőség adótt, de ott sem esett gól.

A szünet után azonban szerencsére megzörrent a háló, egy védelmi hibát használt ki szemfülesen Futács. A vezetés megnyugtatta a magyarokat, akik ettől kezdve még keményebben védekeztek. Úgy tűnt, maradt az 1-0 és mindkét csapat továbbjutása, de nem így történt.

A végén a sokat támadó franciák egy szép fejessel egyenlítettek és kiejtették a mieinket. Bosszantó, nagyon bosszantó ez az eredmény, mert tényleg csak kevés hiányzott a bravúrhoz. De most a francia és a mexikói fiatalok örülhetnek és készülhetnek az elődöntőre.

"Érthetően nagy a csalódottság az öltözőben, de én kizárólag az elismerés hangján tudok nyilatkozni a játékosok mai teljesítményéről, hiszen két fárasztó meccs után, egy komoly sorozatterhelésben az eddigi legjobb játékkal rukkoltak elő. A küzdelem mellett a futballra is volt energiájuk, emellett helyzeteket is ki tudtak alakítani, így még fájdalmasabb, hogy két percen múlt a győzelmünk és a továbbjutásunk - értékelt a meccs után az mlsz.hu-n Róth Antal.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu