Magyar csatárt ünnepel a Championship

Létrehozva: 2012. január 3. 20:21
Az angol labdarúgó másodosztály (Championship) szilveszteri fordulójáig hét mérkőzésen csereként szereplő Futács Márkó az elmúlt két bajnokit végigjátszotta, s három nap alatt kétszer volt eredményes a Portsmouth csapatában. Szombaton a Leicester City-nek, hétfőn pedig a Watfordnak talált be a magyar csatár.


„Már a Derby és a Southampton elleni perceket is élveztem a pályán, de az elmúlt hetekben az edzésmunkámon is látszott, hogy kezdek formába lendülni - kezdte Futács. - Egy játékos teljesítménye attól is függ, hogy a társai mennyire bíznak benne. Én pedig úgy látom, a többiek várták már, hogy jelentősebb szerep jusson nekem – ez pedig önbizalmat adott."

A futballista hozzátette, a hétközi gyakorlásokon ott volt aközött a tizenkét játékos között, akikből a kezdő tizenegy kikerült, de mégis meglepte, hogy a Leicester City otthonában lehetőséget kapott.

"Az pedig csak a hab volt a tortán, hogy korán sikerült gólt szereznem - folytatta. - A szombati találatról annyit: váratlanul ért, hogy eljutott hozzám a labda, hirtelen érkezett, így vállal vettem át, aztán pedig jött az a lövés. A lövés, amibe az elmúlt három hónap minden dühe benne volt! Először kezdtem a Championshipben és rendesen el is fáradtam, úgyhogy jólesett a welness program, amire az újév első napján került sor. Bíztam benne, hogy a Watford ellen is lehetőséget kapok, de azt, hogy ismét gól szerzek, ráadásul fejjel - ami valljuk be, nem az erősségem -, álmomban sem gondoltam."

Futács persze már korábban kitalált valamiféle gólörömöt, hátha eredményes lesz, de amikor a kapuba bólintott, nem jutott eszébe, amit eltervezett.

"Futkostam össze-vissza, s végül a szögletzászlónál találtam magam. Aztán kiszaladtam a másodedzőnkhöz, aki a tréningek után a fejjátékom fejlesztését segíti. A meccs krónikájához tartozik még, hogy a vendégek kapusával ütköztem és az esetért piros lapot kapott az ellenfél - talán jogosan, talán nem. Az biztos, hogy elpöcköltem a labdát, de bevallom, elcsúsztam mielőtt a kapus elütött volna. A lefújás előtt volt még ziccerem, az egyik után a felső lécen csattant a labda, a másik lehetőségnél mellé lőttem."

Mindezzel csak azt kívánta hangsúlyozni a támadó, hogy nem elégedett meg a jelenlegi állapottal, küzd tovább, mert javulnia kell még.

"Ahhoz, hogy valaki Angliában megragadjon, folyton magas szinten kell teljesíteni. Fontos volt ez a három bajnoki pont, kis levegőhöz jutottunk, de nincs megállás, hiszen vasárnap a Chelsea elleni FA-kupa-találkozón sem szeretnénk leszerepelni. A csapat számára ez jutalomjáték, nekem az életem meccse lesz!”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu