Liverpool-négyes Gulácsival és Adammel

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 13. 15:55
VIDEÓ! A hajrában bekapott két góllal csak 4-3-ra, de ennek ellenére magabiztosan győzött első nyári felkészülési mérkőzésén a Liverpool a kínai másodosztály második helyezettje, a Kvangdong Sunray Cave ellen a délkelet kínai Kantonban. Gulácsi Péter kezdőként 45 percet kapott, az első gólban benne volt, a Vörösök színeiben a szünet után debütált a Blackpooltól frissen igazolt Charlie Adam. Kenny Dalglish fiai szombaton a Malajziai XI ellen folytatják.


 
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:
KVANGDONG SUNRAY CAVE (kínai)-LIVERPOOL 3-4 (1-2)
Kanton, Provincial Stadium. Vezette: Csaojue Vu (Veihsziang Cseng, Musi A La - kínaiak)
KVANGDONG: Ce Jon (Ju Hu 57.) - Csen-ge, Cong Zsu, Zsi-haj Li (Seng Liu 70.), Hongbo - Lin Lu, Csao-song, Jian Li, Diakhité - Awal (Binliang 57.), Steer (Dzsianfeng 83.). Vezetőedző: Jang Csao. Kispad: Veijun Li, Seng Liu, Long, Dzsia Pan, Liang Si, Binliang, Dzsianfeng Ju, Ju Hu, Hszi Liu, Peihao, Hszukving.
LIVERPOOL 1. félidő: Gulácsi - Flanagan, Wilson, Carragher, Kelly  - Shelvey, Spearing, Poulsen, J. Cole - Ngog, Pacheco. LIVERPOOL 2. félidő: Jones (Hansen 71.) - Robinson, Kirjakosz, Agger, Wisdom - Coady, Adam, Aquilani, Kuyt - Maxi, Carroll. Menedzser: Kenny Dalglish. 
Gólszerző: Steer (45+1.), Lin (90.), Hongbo (92.), ill. Poulsen (19.), Ngog (22.), Coady (72.), Carroll (85.)
ÖSSZEFOGLALÓ:
Magabiztos győzelemmel indította útjára az új szezonra való felkészülését a Liverpool, amely az első és a második félidőt más-más csapattal végigjátszva győzött 4-3-ra a kínai Kvangdong ellen. A Vörösöknek középpályán egyenrangú partnere volt a hazai csapat, de védelme rendre csődöt mondott, így hét-nyolc gólt is lőhettek volna az angolok.
Tehették ezt annak ellenére, hogy tartalékos kezdővel álltak fel és több kulcsemberüket is nélkülözték. Lucas Leiva és Luís Suárez a Copa Américán vendégszerepel, Steven Gerrard és José Reina sérülés miatt el sem utazott, ahogy az U21-es Eb után pihentetett Joe Henderson sem. Raúl Meireles bár ott van Kínában, kisebb sérülése miatt kimaradt.
Ami örömteli lehet Kenny Dalglish számára, hogy jól mozgott az első félidőben a sokat kritizált Poulsen-Ngog-Joe Cole hármas és nem sikerült rosszul Charlie Adam debütálása sem. Magyar szempontból nézve a Hull City felé tartó Gulácsi Péter kezdett, a szünetig egy nagyobb védése volt és alaposan benne volt Steer szépítő góljában.
A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA:

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
93.: Vége a mérkőzésnek: 3-4.
92.: GÓÓÓLLL!!! Most Agger mellett tolta el az egyik kínai egy bal oldali passzt átvéve és pontosan lőtte ki a jobb alsót. 3-4.
91.: Két perc a ráadás.
90.: GÓÓÓLLL!!! Liu Lin vett át az ötös bal sarkánál egy labdát, megcsinálta a cselt befelé és Wisdom, illetve Kirjakosz mellett kilőtte a hosszút. 2-4.
85.: GÓÓÓLLL!!! Adam szerzett labdát középen, Carrollnak passzolt,  aki Maxinak tette tovább, az argentin visszaadta az angol támadónak, aki középről, közelről bepofozta a hálóba. 1-4.
Adam, Carroll és Maxi ünnepli a negyedik liverpooli gólt  
83.: A gólszerző Steer helyén Dzsianfeng a pályán.
81.: Az iram a végére jócskán leült, persze egy felkészülési mérkőzésen ez nem meglepő.
77.: Hansennek is volt dolga, egy távoli kínai lövést nyelt el.
76.: Kuyt nagyszerű labdáját kapásból durrantotta jóval mellé a jobb oldalról Carroll, aki terjedelmes káromkodással szidta le magát a kihagyott helyzetért.
72.: GÓÓÓÓLLL!!! Carroll harcolt meg a labdáért sikerrel a kezdőkörnél, megindult és jól ugratta ki a mindössze 18 éves Conor Coadyt, aki 16 méterről kegyetlenül kilőtte a rövid alsót. 1-3.
71.: Még egyet cserélhetett Dalglish, ezt ki is használta, Jones kapus helyén Hansen.
70.: Újabb csere volt kínai oldalon.
67.: A méretes szakállat viselő Carroll adott be laposan balról, Kuyt lekészített Maxinak, aki 16-ról egyenesen Ju Huba lőtt.
65.: Steer szépen fordult be Agger mellett, de 17 méterről nem talált kaput.
62.: Mivel nem történik sok a pályán, így van idő leírni a Liverpool soron következő felkészülési mérkőzéseinek menetrendjét:
július 16., szombat 14:45 Malajziai válogatott-Liverpool
augusztus 1., hétfő 19:00 Valeranga (norvég)-Liverpool
augusztus 6., szombat 18:30 Liverpool-Valencia (spanyol)
61.: A szünet óta nem valami egetverő az iram, az angolok nyugodtan passzolgatnak, de az utóbbi percekben nem igazán támadtak.
58.: A lényeg a liverpooli oldalon, hogy debütált a Blackpooltól igazolt Charlie Adam, magyar szempontból pedig, hogy egy félidőt kapott Gulácsi Péter!
57.: Két csere volt a kínaiaknál, pályán mindenki legnagyobb örömére Ju Hu is.
53.: Most Kuyt volt üresen a jobb oldalon, ám a holland gyatrán mellé emelt.
51.: Ami a félidei cseréket illeti, teljesen új Liverpool lépett pályára a másodikban, mind a 11 embert lecserélte Dalglish! Íme az érkezők listája: Maxi, Wisdom, Kuyt, Carroll, Coady, Agger, Jones, Kirjakosz, Robinson, Aquilani, Charlie Adam.
50.: A hosszún teljesen üresen  találta meg a labda Maxit, aki balról gyatrán lőtt az oldalhálóba.
48.: Carroll bombázott kapásból fölé kissé balról egy hosszú indítás után.
46.: Pontosan ki kit váltott, egyelőre nem tudni, hamarosan kibogozzuk, addig is elkezdődött a második félidő.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
15:06: Valószínűleg egy teljesen új Liverpool érkezik a pályára...
15:05: Érkeznek vissza a csapatok a pályára.
45+1.: GÓÓÓÓLL!!! Balról érkezett középre a labda, Gulácsi lassan és rosszul mozdult ki, így Steer az üres kapuba fejelt. Váratlan szépítés és ebben a magyar kapus is benne volt. 1-2.
45.: Awal ment el a jobb szélen, az alapvonalról középre tudott adni, Gulácsi lábai között átgurult a labda, de nem volt érkező.
43.: Ngog lőtt középre, Joe Cole sarokkal próbált lőni, nem jött össze.
36.: Spearing ugratta ki Ngogot, aki megint lesen volt a bíró szerint, valójában pedig nem, így hiába fejezte be az akciót Joe Cole.
Joe Cole jól mozgott az első félidőben  
34.: Shelvey vállalkozott messziről, nem sokkal tévesztette el a jobb felsőt, pedig vagy 25 méterről próbálkozott.
31.: Pacheco szépen játszott össze Spearinggel és Ngoggal, így hagyva állva a kínai védelmet, bár jött vissza a labda, egyrészt azt mellérúgta, a másik, hogy befújták a lest, pedig nem volt az. 
26.: Dalglish egyelőre elégedett lehet, három korábban alulteljesítő játékosa, Ngog, Poulsen és Joe Cole villogott eddig.
24.: Az a kezdő sípszó óta érezhető volt, hogy a kínai védelem sebezhető, a Vörösök pedig két gyors góllal ki is használták ezt.
22.: GÓÓÓÓÓLLL!!! Ngog lépett ki a leshatáron, talán les is volt, lényeg, hogy a bíró továbbengedte az akciót, így a francia szépen értékesítve a ziccert kilőtte a bal alsót. 0-2.
19.: GÓÓÓÓÓLL!!! Joe Cole tekert be jobbról, a labda minden fej felett elszállt, így lett jó az üresen álló Poulsennek, aki kapásból a bal alsóba helyezett. 0-1.
16.: Ngog indult lesről, így hiába kapott szép labdát.
15.: Eddig kiegyenlített a mérkőzés, középpályán nem sok helye van a Liverpoolnak.
12.: Ngog maradt üresen balról, a francia támadó a rövid alsót célozta meg úgy 12 méterről, Ce Jon szögletre paskolt.
12.: Ngog próbált cselezni a bal szögletzászlónál, de könnyedén szerelték.
10.: Jian Li ívelt át a hosszúra a jobb oldalról, ahol Diakhité üresen fejelhetett, Gulácsi másodjára hárított.
8.: Az utóbbi percekben a Kvandongnál van a labda, de helyzet nincs.
5.: Pacheco tekert be jobbról, Wilson fejelt kevéssel a jobb alsó mellé - az első komoly helyzet.
4.: Spearing lódult meg a jobb oldalon a vonal mellett és szögletet harcolt ki.
3.: Nincs egyébként telt ház Kantonban, úgy félig telt meg a 27 ezres aréna.
2.: Poulsen jobb oldali beadása csúszott le és szállt kapu fölé.
2.: A Liverpool hagyományos vörös, a hazaiak zöld-fehér szerelésben.
1.: A Kvandong kezdte a mérkőzést.

14:01: Közös fotózkodás zajlik minden formában és összeállításban...
13:58: A Kvandong tavaly a 11. helyen zárt a kínai másodosztályban, de az idei idényben a második helyen áll, tíz pont a hátránya az éllovas mögött 16 forduló után.
13:55: A csapatok a pályán, mindjárt kezdődik a mérkőzés.
Gulácsi (középen) a kezdőben  
13:45: Martin Kelly első meccsén lép pályára, mióta február 27-én térdsérülést szenvedett a West Ham ellen. A frissen vásárolt Joe Henderson nem utazott el Kínába, ahogy a sérült José Reina, Steven Gerrard páros sem, Lucas Leiva és Luís Suárez a Copa Américán szerepel. 
13:40: Friss átigazolási hír a Vörösöknél, hogy Paul Konchesky immár hivatalosan is a másodosztályú Leicester City játékosa. A tavaly igazolt hátvéd mindössze 18-szor lépett pályára a klub színeiben, új csapatánál 3 évre írt alá, ára a hírek szerint 1,5 millió font volt.
13:30: Köszöntjük Olvasóinkat a Liverpool előszezonjának első mérkőzésén, amelyet a délkelet-kínai Kantonban játszik a Mersey-parti együttes. Jó szórakozást kívánunk!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu