Lippi: ez édeskevés volt a Juvétől

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 13. 10:43
Marcello Lippi jelenleg Kínában edzősködik, de klubszinten legnagyobb sikereit a Juventusszal érte el, amiről most is megvan a véleménye. Az olasz válogatottal 2006-ban amúgy világbajnokságot is nyert mester nem túl elégedett, mert szerinte amit egykori csapata idén Európában nyújtott, az semmire nem elég. A Juve nem élte túl a Bajnokok Ligája csoportköreit sem.


 

Az olasz bajnokságban címvédő, és egyre jobban magára találó Juventus leszerepelt Európában, miután még az utolsó fordulóban is küzdenie kellett a Bajnokok Ligája-továbbjutásért, ráadásul el is bukott Isztambulban. A karácsonyi hóesésben a Galatasaray Wesley Sneijder góljával 1-0-ra kivégezte Antonio Conte csapatát, amelynek így maradt az Európa-liga.

"El kell ismerni, hogy a Juventus óriási csalódást okozott - mondta a La Gazzetta dello Sportnak Marcelo Lippi, a klub egykori sikeredzője. - Mint ahogy már Antonio Conte is elmondta, szerintem sem az isztambuli meccsnek köszönhetően bukták el a továbbjutást, hanem mert az első két csoportmeccsen nagyon gyengén játszottak."

"A Juventusnak legalább a negyeddöntőig el kellett volna jutnia a BL-ben, nem pedig az Európa-ligába esnie. Sok játékosukat még most is ismerem, és tudom, mennyire dühösek. A Juve fuballistái úgy érzik, jobbak a Galatasaray-nál, és igazuk is van. A Juve kiesése nagy kudarc, de biztos vagyok abban, hogy az elkövetkezendő években bizonyítani fognak Európában."

Lippi azután arról is beszélt, hogy az olaszok becsületét a bajnokságban pocsék formát mutató AC Milan mentheti meg, amelynek szerinte esélye van a bejutni a negyeddöntőbe. "A futballban már egy hét alatt rengeteg dolog változik, nem is beszélve két hónapról. A Milan időt is nyert azzal, hogy továbbjutott, mert Giampaolo Pazzini és Stephan El Shaarawy visszatér, és érkezik egy jó védő, Adil Rami. Kaká egyre jobb a posztján, és mint a csapat vezére is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Conte: Ez nem foci volt
A Galatasaray a BL-szezon eddigi szenzációját szolgáltatta azzal, hogy kiejtette a tavalyi negyeddöntős Juventust a sorozatból a keddről szerdára "átnyúló" összecsapáson (havazás miatt a meccs kétharmadát szerda délután...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sneijder kiejtette a BL-ből a Juventust
A csoportköröket sem élte túl a Juventus a Bajnokok Ligájában, miután Isztambulban 1-0-s vereséget szenvedett a török Galatasaray-tól, amely így egy ponttal megelőzte a B-csoportban. A tegnap félbeszakított meccs pályája ma sem...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pogba, a 2013-as Aranyfiú
Romelu Lukakut, Julian Draxlert, Raphael Varane-t és Marquinhost is maga mögé utasította valaki a 2013-as esztendő legjobb fiatal labdarúgójának választásán. Paul Pogba lett Európa legjobb U21-es játékosa! A Juventus 20 éves...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Marcello Lippi
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu