Lipcsei Péterrel nyert a Ferencváros!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 2. 16:50
Lipcsei visszatért, Ferenczi István mesterhármas lőtt, a Ferencváros győzött. Így foglalható össze röviden a zöld-fehérek Cegléd elleni bajnokija, a labdarúgó NB II 26. fordulójában. Bobby Davison a háromgólos előny tudatában - és a szurkolók óhaját teljesítve - pályára küldte csapatkapitányát, amelyet a drukkerek percekig tartó tapssal fogadtak. A kilencedik kerületiek egyébként gyenge játékkal húzták be ezt a mérkőzést is, megszerezve a három pontot.


 

24. FORDULÓ:
FERENCVÁROS - CEGLÉD 4-1 (1-0)
Albert-stadion, 4000 néző. vezette: Király G. (Szpisják, Albert)
FTC: Holczer - Lowton (Kamate 77.), R. Wolfe, Balog Z., W. Wolfe - Wedgbury, Ashmore, Morrison, Zsivóczky (Fitos 73.) - Ferenczi, Shaw (Lipcsei 76.). Vezeteődző: Bobby Davison.
CEGLÉD: Sánta - Miklósvári, Buzás, Ramos, Juhász D. - Horváth D., Barna Zs., Fehér B.(Olasz 60.), Szabó Z. (Ladóczky 69.)- Selei, Medgyesi (Gór, 80.). Edző: Ványi Zsolt.
Gólszerző: Ferenczi (33., 54., 75.), Balog (48.), ill. Medgyesi (58.)
Sárga lap: Lowton (59.), ill. Fehér (32.), Miklósvári (44.), Ramos (54.) 

 

ÉRTÉKELÉS:
Úgy tűnik, valóban szükség lenne egy igazi irányítóra a Ferencvárosban. A Cegléd elleni mérkőzés első félideje pontosan rávilágított a zöld-fehérek eme hiányosságára. Szenvedés. Ezzel a szóval lehetne a legpontosabban kifejezni az első negyvenöt perc eseményeit. Na, jó. Legyünk igazságosabbak. Az első félóra. A 33. percben Ferenczi István fejesgólja valamelyest megtörte az ötlettelen, pontatlan, technikai hibáktól hemzsegő játékot.
Fel is pörgött az FTC, ám így sem lehet nagy hazai fölényről beszélni. Ezúttal nem látszódott, hogy a ferencvárosi labdarúgók jóval képzettebbek ellenfeleiknél. A vendégeknek egyszer-egyszer sikerült is eljutniuk Holczer Ádám kapujáig, igaz, eredmény nélkül.
Bobby Davison elbeszélgethetett a hazai játékosokkal, hiszen a második félidőben már egy másik Ferencvárost láthattunk a pályán. A Cegléd küzdött ugyan, ám fizikailag elmaradnak a zöld-fehérektől, így pedig nem könnyű legyőzni otthon az FTC-t.
Balog Zoltán korai fejesgólja alapjaiban határozta meg a második félidő és egyben a mérkőzés végkimenetelét. Ferenczi és Medgyesi büntetőváltása nem osztott, nem szorzott. Annál inkább a támadó szép befejezése, amellyel már 4-1-re ment a hazai gárda.
A végén pedig elkövetkezett a pillanat, amelyre oly sok Fradi-szurkoló várt hetek óta: Lipcsei Péter ismét pályára lépett. A szurkolók a kezdősípszó óta a gyepen akarták tudni kedvencüket. Davison megkönyörült rajtuk és a kapitányon is. A játékban felpörgött ferencvárosiak győzelme innentől már nem volt kérdés. Folytatta menetelését a Cegléd ellen is a külföldiektől hemzsegő és az élvonalba vágyó FTC.

ONLINE TUDÓSÍTÁS:

93. perc: Lipcsei Péter több társával egyetemben a szurkolóik elé vonul, ahol megtapsolják lelkes közönségüket.

92. perc: Király lefújta a találkozót, a Ferencváros behúzta a három pontot.

88. perc: Lipcsei Péter fejelhetett egy szögletet követően, ám egy védő belenyúlt a bólintásába, így fölé szállt. 

87. perc: Lipcsei gyönyören ugratta ki Kamatét, aki megcsinálta magának a helyzetet, ám mellé durrantott.

80. perc: Újabb ceglédi csere: Medgyesi helyén Gór.

79. perc: Fitos lövését védte Sánta könnyedén.

77. perc: Lowton helyett Kamate a pályán, ismét a Fradi cserélt tehát. 

77. perc: Szól a vastaps, még a vendégek részéről is. Fantasztikusan ünnepli a közönség visszatérő ikonját. 

76. perc: Lipcsei Péter a pályán!!! Elérkezett a várva várt pillanat! A hazaiak ikonja Paul Shaw-t váltja!

75. perc: GÓÓÓL!!!! Ferenczit ugratták ki ragyogóan, ő hosszas labda vezetés után szépen gurított a kapu bal oldalába! 4-1

75. perc: A füttyszó és a Lipcseit éltető kórus szól csak a nézőtérről.

73. perc: És nem Lipcsei a Fradi első cseréje... Fitos László a a pályán a zöld-fehéreknél Zsivóczky helyén.

70. perc: Zsivóczky sokadik pocsék lövésnek szánt próbálkozása, amely újfent a lelátón kötött ki.

69. perc: Csere! Szabó helyett Ladóczky a pályán a vendégeknél.

68. perc: A pálya mellől jelentjük: Lipcsei Péter melegít! 

66. perc: Shaw gyenge beadását fülelték le a vendégvédők.

65. perc: A közönség a kétgólos előny tudatában is Lipcsei Pétert akarja a pályán látni, Bobby Davisonnak egyelőre esze ágában sincs felküldeni játékosát.

60. perc: A vendégek cserélnek: Fehér jött le a pályáról és Olasz állt be a helyére.

58. perc: GÓÓÓL!! A büntetőt a sértett végezte el, szépen, a kapu közepébe lőtt. (3-1)

58. perc: BÜNTETŐ!! Tizenegyes a túloldalon is. Medgyesit buktatták a tizenhatoson belü, amint egyedül tört a kapura. Lowton sárgát kapott az eset után.

57. perc: GÓÓÓÓL!!!! Ferenczi István duplázik. Rutinosan, a kapust a másik irányba elküldve gurított a balalsóba! 3-0

56. perc: TIZENEGYES!!!Morrison szépen szerzett labdát, egy cselt követően azonban felrúgták hátulról a tizenhatoson belül.  Jöhet a büntető! Ramos pedig sárga lappal gazdagodott.

53. perc: Zsivóczky jogosan ütögetheti a földet: lassúnak bizonyult két ceglédi védővel szemben. 

49. perc: Egy Selei András felé tartó passzt csípett el remekül Rafa Wolfe.

48. perc: GÓÓÓÓL! Ami az előbb nem jött össze, most igen! Balog Zoltán remekül csúsztatott a balalsóba! 2-0

47. perc: Zsivóczky fejelt vissza középre egy hosszú ívelést, Ferenczi jól érkezett. A támadó bólintott majd Sánta védett. Nagy helyzet volt!

47. perc: Zsivóczky cselei és beindulása szebb perceket ígér.

46. perc: Most kiderül, sikeresen imádkoztunk-e a jobb folytatásért! A ceglédi támadók elindították a labdát a második játékrészben.

46. perc: Király lefújta az első játékrészt. Ennél csak jobb jöhet...

45. perc: Ashmore remekül csavart, Sánta nem ért oda, ám a kapufa mentett a sárgamezesek helyett.

45. perc: Ferenczire támaszkodott az egyik vendégvédő. Jó helyről jár Frad-szabadrúgás.

43. perc: Miklósvári rúgta fel Zsivóczkyt a bal oldalon. A ceglédi hátvéd azonnal sárga lapot kapott az eset után. Ashmore ívelését követően Ferenczi löbbölt kapura, ám Sánta jó helyen volt.

42. perc: Ferenczi Istvánt is sikerült ellökni, beindult a vendégek támadásölő gépezete.

41. perc: A legagilisabb hazai játékost, Morrisont döntötték fel 25 méterre a kaputól.

38. perc: Shaw okozott gondot Sántának, ám az előreadott labdára a kapus ért oda előbb. A háló üresen maradt, az ismétlés után Ferenczi fejese már nem tűnt veszélyesnek.

36. perc: Ismét Ashmor, és ismét egy ívelés. Morrison azonban alig érte el a labdát, ami így mellécsorgott.

33. perc: GÓÓÓÓÓL!!! Vezet a Ferencváros! Ferenczi István maszkkal és anélkül is ontja a gólokat! Ashmore beadása után fejelt Sánta kapujába szép mozdulattal (1-0).

32. perc: Fehér rúgta fel Paul Shaw-t a jobbszélen, Fradi szabadrúgás jöhet. 

30. perc: 2008. november 1-jére emlékeznek a hazai drukkerek: a Dunaszerdahelyen történt, magyar szurkolók ellen elkövetett rendőri túlkapásra hívják fel a figyelmet a B-közép tagjai. 

26. perc: Zsivóczky előtt nyílt esély, hogy 22 méterről szabadrúgásból vegye célba a kaput. Ő inkább a díszpáholyt találta el. 

24. perc: Medgyesi kapott kapusától szép indítást, egy csellel átvágta Balog Zoltánt. Ám a rutinos hátvéd javított a tizenhatoson belül. A ceglédiek már büntetőt kiáltottak, Király ismét továbbot intett.

21. perc: Wedbury ívelt ismét a kapu elé, ám előbb Ferenczi, majd Zsivóczky maradt le a labdáról.

19. perc: Wolry Wolfe cselezett parádésan a tizenhatos előtt, akasztották, Király azonban továbbot intett.

16. perc: Ashmore ívelt be egy szabadrúgást a jobbszélről, Rafa Wolfe érkezett. A légiós fejese jócskán a kapu fölé ment.

Itt-ott már felharsan a füttyszó - teljesen jogosan. Egyelőre minősíthetetlen a Ferencváros teljesítménye.

12. perc: Nem találja a ritmust a zöld-fehér együttes. Főként a légiósok ügyetlenkedik el a passzokat és az egy-egy elleni szituációkat.

11. perc: Egy távoli lövés kerülte el alig pár centivel az FTC kapuját, Holczer rajta volt a labdán.

10. perc: Holczer hozta a frászt a hazai drukkerekre. Egy hosszú indítás után hagyta lepattani, majd a lába között elgurulni a labdát, hogy beengedje a tizenhatoson belülre. Éppen hogy megfogta a labdát üresen maradó kapuja előtt.

9. perc: Zsivóczky Norbert fejelt Lowton beadása után a kapu mellé pár méterrel.

8. perc: Selei András kapott szép paszt a baloldalon, jól futott el. A korábbi MTK-játékos középreadott, ám Balog Zoltán lefülelte az akciót.

5. perc: Egyelőre nem lopta be magát a Fradi szurkolók szívébe Király játékvezető. Úgy tűnik, szerintük ítéleteivel inkább a hazaiakat sújtja.

4. perc: Az ezúttal már maszk nélkül játszó Ferenczinél látott ütést a játékvezető, jöhet a Cegléd.

3. perc: Nem állítanánk, hogy hatalmas izgalmak zúdultak ránk a mérkőzés beköszöntével. A csapatok nyugodtan adogatnak. Záporoznak a pontatlan passzok és a gyenge indítások.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a szurkolók mégsem nem nyugodnak: "Lipcsei Peti, Lipcsei Peti".

Tiszta citromsárga szerelésben a vendégek, csupa zöldben a hazaiak. Pillanatok kérdése, hogy Paul Shaw útjára indítsa a labdát.

"Lipcsei Petit a pályára" - áll a szurkolók által kifeszített drapérián a játékosok bevonulása alatt.

Nem mondhatni, hogy sokakat felizgatott volna a Cegléd vendégjátéka, a kezdés előtt néhány perccel, alig kétezren lézengenek a lelátókon.

Ahogy azt az utóbbi időben már megszokhattuk, Lipcsei Péter ezúttal sincs ott a Ferencváros kezdőcsapatában. A mérkőzést a pályán kezdő tizenegy játékosból mindössze négy magyar futballistát számlálhatunk össze.

Ami viszont örömmel töltheti el a hazai szurkolókat, hogy a zöld-fehérek hatosa a kispadon foglal majd helyet. Az egyelőre csekély számú szurkolótábor hangos ovációval fogadta kedvencét.

 

ELŐZMÉNYEK:
Az elmúlt hetek fő témája az Üllői úton és a médiában is Lipcsei Péter mellőzése volt. Kérdéses tehát, hogy Bobby Davison vezetőedző egyáltalán számít-e még rá ebben a szezonban. A zöld-fehérek csapatkapitánya elkeseredetten nyilatkozott a sportnapilapnak is, helyzetét kilátástalannak ítélve. Ám ismerve őt és azt, hogy csapattársai, barátai mennyire kiállnak mellette, nem lehet kérdéses, hogy visszaverekszi magát a kezdőcsapatba. Még az idén.
Az elmúlt fordulókban egyébként a Fradi védelme és támadósora is meggyengült. Dragóner Attilát még a váciak elleni bajnokin taglózták le olyannyira, hogy hat helyen tört el az arccsontja, míg Jordan Robertsont az ESMTK elleni meccsen állították ki. Mondanunk sem kell az előbbi - már csak múltja miatt is - nagyobb veszteség a kilencedik kerületiek számára.
Az már csak a második vonal jelenlegi erőviszonyai tükrözi, hogy az FTC idegenben, emberhátrányban rúgott három gólt és hozott el három pontot az erzsébetiek ellen. A Cegléd ellen sem változik a felállás, a hazaiaknak kötelező begyűjteniük a három pontot.  Az angol tréner és tanítványai azonban nem mehetnek biztosra, hiszen a Pest megyei csapat, sok más együtteshez hasonlóan, mindent belead majd az Albert-stadionban. Mostani ellenfelét már az őszi idényben sem tudta legyőzni a Fradi, akkor 1-1-re végzett egymással a két gárda.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu