Létfontosságú magyar gólok Európában

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 24. 13:56
A hétközi Európa-liga-partin éppen egymás ellen gyürkőző Juhász Roland és Szabics Imre is fontos gólt szerzett csapata soros bajnokiján. A védő a 80. percben egyenlített a Westerlo otthonában, ahonnan az Anderlecht végül mindhárom pontot hazavitte, míg válogatottbeli társa a Sturm második, tulajdonképpen győztes gólját szerezte a Red Bull Salzburg elleni partin.


A Transfermarkt.de szerint öt és fél millió eurót érő Juhász Roland a második bajnoki gólját szerezte a szezonban, miután egy beívelt szabadrúgást követően fejelt a bennmaradásért nagy szívvel küzdő Westerlo kapujába. Szerencséjére sem a kapus, sem a védő nem állt a helyzet magaslatát, sőt, utóbbi annyira nem, hogy tulajdonképpen ő sodorta be a labdát.

Ezzel pedig nagy szolgálatot tett az éllovas Anderlechtnek, amely ezzel a góllal egyenlített, majd nem sokkal később a győztes találatot is bevitte. A brüsszeli csapat kiváló formában van, legutóbbi hat tétmeccsét kivétel nélkül megnyerte, csütörtökön a Szabics Imrét is soraiban tudó Sturmot is két vállra fektette, emígy az Európa-ligában továbbra is hibátlan.

Westerlo-Anderlecht 1-2


A "bakit" a válogatott csatár csapata vasárnap a komoly riválisnak számító Red Bull Salzburg legyőzésével feledtette, s Szabics Imre idei negyedik bajnoki góljával tevékeny részt vállalt a  2-1-es sikerből. Sőt, elmondhatjuk, hogy közeli fejessel ő szerezte a győztes gól, hiszen azzal 2-0-ra  alakította az eredményt, s a Salzburg ezen már csak kozmetikázni tudott.

Érdekes, hogy azokon a bajnokikon, amelyeken Szabics, illetve Juhász eredményes volt, nem kapott ki a Sturm Graz és az Anderlecht. Előbbi ilyen esetekben négyből háromszor, utóbbi kettőből kétszer nyert. A nevezettek nem csak focistának, hanem kabalának is jók...

Sturm Graz-Salzburg 2-1


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Juhász: Szabics kellemetlen ellenfél!
Az Anderlecht grazi csatanyerése nem csak azért érdemel külön cikket, mert a belga csapat a mérlegét háromból háromra alakítva a továbbjutás küszöbére lépett az Európa-liga L csoportjában, sokkal inkább azért, mert csütörtökön...
Tovább a teljes cikkhez »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu