"Lesz még Messi Aranylabdás"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 7. 12:55
Lionel Messi, a Barcelona négyszeres aranylabdás támadója szerda este két gólt szerzett az AC Milan elleni győztes Bajnokok Ligája-meccsen, miután mostanában nem ment neki annyira a góllövés. Az idei BL-sorozatban például eddig csak négyszer volt eredményes. Csapattársa, a nyáron igazolt Neymar szerint példaképe visszatért, és nem a tavalyi volt az utolsó Aranylabdája.


 

A Barcelona szerda este 3-1-re legyőzte az AC Milant a Bajnokok Ligája negyedik csoportkörében, és biztosította a helyét a legjobb 16 csapat között. A katalánoknak azonban a győzelem mellett az is fontos volt, hogy Lionel Messi, a csapat legnagyobb sztárja, újra gólt szerzett, sőt egyből kettőt.

"Lionel Messi nagyszerű játékos, egy zseni! - lelkendezett csapattársáról a brazil Neymar, a Barca 57 millió eurós nyári szerzeménye. - Ő a legjobb futballista a világon, és szerintem még meg fogja kapni az Aranylabdát. Örülök a győzelemnek és a továbbjutásnak, még ha hosszú út is áll előttünk."

Egy másik világklasszis csapattárs, Xavi is elégedett volt. "Azt hiszem, Messi jól játszott. Mindenkire lehet mondani, hogy játszhatott volna jobban is, rá pedig főleg, mert nagyon magasra tette a mércét."

"Jó kis meccs volt, nekünk is ment a játék, bár egy kicsit bonyolult helyzetbe kerültünk, amikor szépítettek, de szélesebb is lett a mozgásterünk. A jó eredmények érdekében mindig megpróbálunk a legmagasabb szinten játszani. Szerintem jó úton járunk."

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 2013/2014

H-CSOPORT, 4. FORDULÓ:
BARCELONA (spanyol) - AC MILAN (olasz) 3-1 (2-1)
Barcelona, Nou Camp, V.: Milorad Mazics (szerb)

BARCELONA: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Adriano - Xavi (Song, 88.), Busquets, Iniesta (Fabregas, 76.) - Sánchez, Messi, Neymar (Pedro, 85.) Vezetőedző: Gerardo Martino
Cserék: Pinto (kapus), Montoya, Bartra, Song, Fabregas, Pedro, Tello

AC MILAN: Abbiati - Abate, Zapata, Mexes, Emanuelson - Muntari, De Jong, Poli (Birsa, 73.) - Montolivo - Kaká (Matri, 84.), Robinho (Balotelli, 46.) Vezetőedző: Massimilano Allegri
Cserék: Coppola (kapus), Constant, Bonera, Zaccardo, Birsa, Matri, Balotelli

Gólszerző: Messi (30. - 11-esből, 83.), Busquets (40.), Piqué (45. - öngól)
Sárga lap: Sánchez (61.), ill. Abate (30.), Muntari (32.), De Jong (56.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 4 3 1 0 9-2 10 pont
2. AC Milan 4 1 1 2 5-5 5 pont
3. Ajax 4 1 1 2 3-7 4 pont
4. Celtic 4 1 0 3 2-5 3 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Messi a régi, a Barca a legjobb 16-ban
G, H-CSOPORT. VIDEÓ. Megérdemelt 3-1-es sikert aratott a Barcelona a Milan felett a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, a szerdai játéknapon, ezzel pedig megváltotta belépőjét az egyenes kieséses szakaszba....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu