Lesz-e újabb Dzsudzsi-show az El-ben?

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 9. 16:00
Lille-ben talán még most is hüledeznek a magyar klasszis parádés szabadrúgásgólján, de a futballban (is) gyorsan megy az idő, Dzsudzsák Balázs PSV Eindhovenje csütörtökön már újabb Európa-liga csatát vív, ezúttal a Glasgow Rangers lesz az ellenfél, immár a nyolcaddöntőben. A holland és a skót együttes párharca két, merőben eltérő futballiskola rangadóját hozza: a technikás és gólra törő németalföldi stílus találkozik a kőkemény fizikai futballra épülő szigetországi futballal.


 

Az előző körben az ex-debreceni játékos húzta ki a csávából Fred Rutten együttesét: a visszavágón 0-1-nél parádésan ismerte fel a lehetőséget, a sorfallal egyeztető kapust alaposan becsapva tekert a hálóba. Az egyenlítés már továbbjutást lrt volna, de a hollandok utána „berámoltak” még két találatot, hogy vita sem legyen. Most pedig újabb fontos összecsapás vár Dzsudzsira és társaira, ha lehet még keményebb ellenféllel szemben. Tény, a Rangers nem arról híres, hogy technikai trükkök egész sorában bénítja az ellenfelet, de azért a kőkemény „skótfutball” most is hatásos lehet.

„Azzal a céllal játszanak majd a vendégek, hogy megakadályozzanak bennünket a gólszerzésben. Általában öten védekeznek a védősorban, de a többiek sem ragadnak elől” – jelentette ki Fred Rutten, a PSV vezetőedzője.


Az eindhoveni csapat általában „lerohanja” ellenfeleit, gyors és kombinatív futballja ellen nehéz megfelelő ellenszert találni. De vannak olyan találkozók, amelyeken a rivális olyan stílusban játszik, hogy a „villámháború” kicsikarására nincs, nem lehet esély.

„A Lille és a Sampdoria ellen is nagy türelemmel kellett játszanunk, ilyenkor nem elég ha csak futunk, futunk és futunk. Az ilyen csapatok ugyanis kiválóan tördelik a mérkőzést, de azért kétszer is sikeresek voltunk. Igaz, az ilyen párharcok nem hoznak túlságosan szép mérkőzéseket…Természetesen a Glasgow-ról is megfelelően informálódtunk, tudjuk jól, hogy rengeteg európai tapasztalattal rendelkezik, még a Bajnokok Ligájában is ért el sikereket” – tette hozzá Rutten.

Orlando Engelaar, a PSV 31 éves tapasztalt futballistája sem vár csillogó futballgálát, de erősen reméli, a skót csapat sem állít leküzdhetetlen akadályt.

„Nagyon jó a Rangers védekezése, stabil és erős. Nehéz feladatot jelent majd a gólszerzés – mondta a középpályás, aki a Schalke 04 tagjaként már összefutott a glasgow-iakkal. – Nagy klub, nagyszerű történelemmel. Olyan együttessel találkozunk, amely mindkét lábával a földön áll, olyan stílusban futballozik, amelyre a keret lehetőséget ad. De mi is szeretnénk továbbjutni, hogy újabb remek ellenféllel találkozzunk.”

A 41 éves Arthur Numan annak idején hat évet húzott le a PSV-nél, ötöt pedig a Rangersnél, mindkét csapatra hálás szívvel gondol. De realista, tudja jól, mindkét együttes feladatát hasonló „gondok” nehezítik

„Anyagi téren egyik klub sem vetekedhet az angol, spanyol vagy olasz együttesekkel. Már az is remek eredményt, hogy eljutottak a mostani szintre. Természetesen boldog leszek, ha a Rangers továbbjut, de a PSV sikerének is örülnék. Mindig diplomatikus vagyok…” – jegyezte meg a holland sportember.

GERRARD NÉLKÜL, DE CARROLLAL A POOL

Csapatkapitánya, Steven Gerrard nélkül utazott a Liverpool Bragába, a csütörtöki El-nyolcaddöntőre. A középpályás ágyéksérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben, de most van ideje kipihennie magát, jövő szombaton, a Sunderland otthonában számít rá ismét Kenny Dalglish mester.

Luis Suárez nem jogosult a játékra az Európa-ligában, a Kelly, Aurelio, Agger hármas sérülés miatt marad távol. Andy Carroll azonban alig várja a meccset, a jelek arra mutatnak, hogy több percet kaphat, mint vasárnap az MU ellen, ahol az utolsó bő negyedórára küldték be.

"Nyolc-kilenc hétre elnyúlt a rehabilitációja, de a múlt héten már teljes értékű edzésmunkát végezhetett, vasárnap debütált. Ha nem jön közbe semmi, akkor csütörtökön már komolyabb szerephez juthat, összességében elégedettek vagyunk felépülésének ütemével" - nyilatkozta Peter Brukner, a Pool orvosi stábjának vezetője.

EURÓPA-LIGA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK:
Bayer Leverkusen-Villarreal 19:00
Braga-Liverpool FC 19:00
CSZKA Moscow-FC Porto 19:00
PSV Eindhoven-Glasgow Rangers 19:00
Ajax Amsterdam-Szpartak Moszkva 21:05
Benfica-Paris S.G. 21:05
Dynamo Kiiv-Manchester City 21:05
FC Twente Enschede-Zenit 21:05

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu