Labdarúgás: Jozef Chovanec ült le a Sparta Praha kispadjára

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 8. 15:05
Amint az várható volt, felállt a kispadról Vitezslav Lavicka, a Slavia Praha vezetőedzője, miután csapata hazai pályán 4-1-es vereséget városi riválisától a Spartától. Utóda a klub legendája, Jozef Chovanec lesz, aki a kényelmes sportigazgatói széket cseréli le a néha kőkemény kispadra.


A 45 esztendős Vitezslav Lavicka vezetőedző önként távozott a patinás egyesülettől, bár a történtek utólagos ismertetése az érintett elmondása szerint tanulságos.

"A vezetőséggel konzultálva folytathattam volna a munkát, de az utóbbi időszakban értek olyan hatások, melyeket sem sportbeli-, sem emberi tényezők alapján nem tudtam elfogadni."

A 123 nap után búcsúzó szakember szerint az okok kézenfekvőek voltak: "Jól kezdtünk a bajnokságban, de jött a BL-selejtezőbeli, valamint az UEFA Kupában sem tervezett kiesés. Emellett buktunk két rangadót a bajnokságban a Slovan Liberec és a Slavia ellen."

Lavickát a kispadon a klub legendája Jozef Chovanec váltja, aki a futballisták sportigazgatói székéből érkezett Patrik Bergerékhez. A 48 éves egykori védő tíz év után tért vissza az oldalvonal mellé a Sparta Prahánál.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu