Kuttor győztes meccsen lett társrekorder

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 5. 20:50
A Haladás 2-1-re legyőzte a Fehérvárt a labdarúgó NB I 17. fordulójának keddi mérkőzésén. Kuttor Attila ezen a meccsen viselhette 540. alkalommal valamelyik NB I-es csapat mezét, és a társak tettek róla, hogy a védő győztes meccsen ünnepelhesse azt, hogy beérte a csúcstartó Illés Bélát. A Bp. Honvéd és az MTK sokáig kiegyenlített meccset vívott, végül a kék-fehérek 3-0-ra nyertek az utolsó negyedórában mutatott teljesítményüknek köszönhetően.


Sporttörténelmi meccset vívtak Szombathelyen, ugyanis a Haladás védője, Kuttor Attila 540. alkalommal kapott szerepet NB I-es mérkőzésen. A rutinos védő közel húsz éve, 1989 őszén még éppen a mostani ellenfél Fehérvár (akkori nevén Videoton) színeiben egy Veszprém ellen megnyert bajnokin debütált.

Kuttor akár már a mérkőzés elején vezetést szerezhetett volna, ám fejéről kapu mellé került a labda. Nem úgy a másik oldalon, ahol Horváth Gábor ugrott fel remekül egy pontrúgás után, és máris megszerezte a vezetést a vendégcsapat.

A Haladás szorgosan próbálta felőrölni ellenfelét, ám igazából nem nyílhatott ki, hiszen a Fejér megyeiek veszélyesen kontráztak.

Szünet után azonban gyorsan egyenlíteni tudott a Haladás, Schimmer beadását továbbította a kapuba Kenesei. Ez vérszemet adott a hazaiaknak, és a 70. percben Vörös Péter találata már vezetést jelentett a szombathelyieknek, akik győzelemmel ünnepelték Kuttor rekordját.

A Bozsik-stadionban kevés helyzetet láthattak az első félidőben a nézők, a legnagyobb lehetőség Rodenbücher István előtt adódott, de az előrehúzódó védő a kapufát találta el.

Szünet után Garami József Urbán beállításával próbált életet lehelni csapata támadójátékába, ez végül sikerült is. A kék-fehérek kiváló utolsó negyedórát produkáltak, Urbán kétszer, Zsidai pedig egyszer volt eredményes.

17. FORDULÓ:
HALADÁS – FEHÉRVÁR 2-1 (0-1)
Szombathely, 3500 néző, vezette: Solymosi (Lémon, Takács G.)
HALADÁS: Rózsa – Schimmer, Kuttor, Guzmics, Tóth P. – Iszlai (Kovács Zs., 87.), Molnár B., Vörös, Sipos N. – Kenesei (Simon Attila, 88.), Oross (Rácz, 46.).
Vezetőedző: Csertői Aurél.
FEHÉRVÁR: Sebők – Andics, Radojics, Horváth G., Lázár – Nagy D., Polonkai (Sitku, 74.), Farkas B., Szakály D. – Alves, Vujovics.
Vezetőedző: Varga István.
Gólszerző: Kenesei (47.), Vörös (70.) ill. Horváth G. (16.)
Sárga lap: Iszlai (65.)
BP. HONVÉD – MTK 0-3 (0-0)
Bozsik-stadion, 1000 néző, vezette: Vad II (Tóth II V., Butkai)
BP. HONVÉD: Tóth I. – Takács Á., Szmiljanics, Debreceni, Lungu (Filó, 34.) – Vukmir, Hidi – Fazakas (Abass, 72.), Moreira, Diego – Vólent.
Vezetőedző: Sisa Tibor.
MTK: Végh – Rodenbücher, Szekeres, Pintér, Hídvégi – Nagy G. (Hrepka, 68.), Zsidai, Szabó Á., Kecskés – Könyves (Melczer, 90+1.), Lencse (Urbán, 46.).
Szakmai igazgató: Garami József.
Gólszerző: Urbán (78., 90+4.), Zsidai (82.).
Sárga lap: Debreceni (17.), Fazakas (69.) ill. Lencse (16.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu