Közellenség lett a bíró Reggióban

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 12. 17:47
Nem a forduló rangadója volt, de igencsak érdekesre sikeredett a Reggina – Udinese mérkőzés az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. A második félidő elején a játékvezető kiállított két hazai futballistát is, majd előbb az Udinese, később pedig a Reggina is elhibázott egy büntetőt. A mérkőzés találatait Floro Flores szerezte a 85. és a 91. percben.


A Reggina együttese az utolsó helyről várta az Udinese elleni összecsapást, ám az európai porondon állva maradt egyetlen kupacsapatnak is nyernie kellett, ha nem akart egyre közelebb sodródni a kiesőzónához.

Az első félidő gól nélkül folyt le, szünet után azonban felpaprikázódtak a kedélyek. Történt, hogy Lanzaro és Floro Flores rángatta egymást a tizenhatoson belül egy pontrúgásnál, De Marco játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy a Reggina védője volt a szabálytalanabb, és tizenegyest adott. Lanzaro reklamált, ezért sárga lapot kapott, de a védőnél ekkor elszakadt a cérna: percekig folytatta az ordítozást De Marcóval, aki ezt megunta, és piros lapot adott a csapatkapitánynak.

A hercehurca azonban az Udinesét is megzavarta, ennek tudható be, hogy Domizzi a megítélt büntetőt az égbe rúgta.

De Marco már a tizenegyes megítélésével sem lopta be magát a hazaiak szívébe, a 62. percben viszont még tovább rontotta a népszerűségi indexét: az oldalvonal mellett Barilla csúszott rá az egyik udinei játékosra, és mivel már volt egy sárgája, kiküldte a Reggina-futballistát. Ez már sok volt a hazai drukkereknek, akik a kordont lebontva szerettek volna bejutni a pályára, ám szerencsére ez nem sikerült nekik.

Meglepetésre a Reggina még kettős emberhátrányban sem roppant össze, sőt, a vezetés megszerzésére is volt lehetőségük: a lesre játszó védők közül kiugró Brienza még a kapus mellett is elhúzta a labdát, ám hiába emelt remekül kapura, a visszafutó Domizzi a gólvonalról bravúros mozdulattal mentett.

Sőt, a 81. percben még nagyobb lehetőség adódott a hazaiak előtt, amikor egy eléggé véleményes helyzetben tizenegyest ítélt a javukra De Marco. Brienza állt a labda mögé, ám középre tartó félmagas lövését védte a kapus.

És ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat: Pasquale beadásánál Floro Flores elsőre lyukat rúgott, másodjára azonban – mivel szerencséjére a labda elakadt benne – a jobb sarokba gurított. Sőt, a 91. percben újra ő volt eredményes, miután egy védőről visszapattant elé a labda, és másodjára már kilőtte a jobb sarkot.

Az Udinese bajnoki sikerrel feledtette a Werder elleni UEFA-kupa-vereséget, a Reggina helyzete viszont már szinte reménytelen.

31. FORDULÓ:
Reggina - Udinese 0-2 (Floro Flores 85., 90+1.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu