Kovács Péter és barátnője is gólkirály

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 13. 08:01
INTERJÚ. A tízszeres magyar válogatott labdarúgó, Kovács Péter mesés szezont zárt Norvégiában november elején, 22 góljával feljutáshoz segítette klubját, az Odd Grenlandot a másodosztályból. Öt perc kivételével az egész idényben pályán volt, és a kupában is beköszönt hatszor. Nála termékenyebb gólvágót keresve sem lehetne találni mostanában a messzi Északon. Talán egy kivétel mégis akad. Történetesen a 30 éves futballista barátnőjéről, Melissa Wiikről van szó, aki ünnepelt sztár hazájában. A norvég női válogatott kulcsembere az elmúlt két bajnoki idényben a meccsenkénti egy gólos átlag fölött maradt, és a pekingi olimpián is brillírozott. "Vikingföldön" máris álompárról, azaz gólkirálypárról beszélnek. A SportHirado.hu szezonértékelésre kérte a tíz éve Skandináviában légióskodó játékost.


– Káprázatos idényen van túl, gólkirály lett, és feljutott az első osztályba Norvégiában. Ez az ön éve volt...

Igen, minden vágyam teljesült, tökéletes idényen vagyok túl. Huszonkét gólt sikerült lőnöm a bajnokságban és hatot a kupában. Az edzőmnek nagyban köszönhető, hogy így megtáltosodtam, hiszen végig kitüntettett bizalmával. Továbbá az Odd Grenland játékrendszere rendkívül fekszik nekem, jól ment a játék a 4-3-3-as felállásban, befejezőcsatárként.

A fejjátékát mennyire tudta kamatoztatni?

Nos, közel két méter magas vagyok, de nincs könnyű dolgom itt Norvégiában, a tökéletes fizikumú, hórihorgas hátvédek világában nehéz a levegő urának lenni. Ennek ellenére azt hiszem, góljaim több mint felét fejesből sikerült megszereznem.

Úgy tűnik, megtalálta a helyét. Azért csodálkoznék, ha egy kérő sem kopogtatna önnél egy ilyen pazar szezon után...

Én úgy vagyok vele, soha nem mondd, hogy soha! Januárban kezdődik az átigazolási szezon, de télen még nem hinném, hogy klubot váltok. Aztán később azért belekóstolnék a légióséletbe máshol is. De ez még a jövő zenéje.

Tíz éve légióskodik Skandináviában, hat éve Norvégiában. Mondhatjuk, hogy új hazára lelt?

Igaz, ami igaz, a hosszú évek alatt sikerült itt berendezkednem, otthon érzem magam, amiben norvég barátnőm is segít. Egyébként ő Amerikába készül, ami még sok mindent új megvilágításba helyezhet.

Apropó, barátnője, Melissa Wiik ünnepelt futballsztár hazájában. Válogatott csatár, ráadásul tavaly ő is éppen 22 találattal lett gólkirály az első osztályban. Egy napon is születtek kedvesével, micsoda egybeesések!

Büszke vagyok Melissára, akivel egy éve vagyunk együtt. Én csak álmodozom olyan sikerekről, amelyek az ő pályafutását kísérik. Szerepelt a pekingi olimpián, ahol két gólt is lőtt a negyeddöntőig jutó válogatottban. Jövő nyáron pedig Európa-bajnokságon vehet részt. Tizenhét meccsen tizenhét gólt lőtt idén a bajnokságban, azt hiszem ez sem piskóta!

Két gólkirály megfér egy csárdában? Azaz nincs vetélkedés házon belül? Bizonyára inspirálják párja sikerei...

Az utóbbi a jó kifejezés. De ez kölcsönös, azt hiszem, egymást inspiráljuk a nehéz pillanatokban, és ahol csak tudunk segítünk a másiknak. Neki például fejjátékban van mit javulnia, ami éppen az én erősségem. Én meg..., bárcsak olyan robbanékony lennék, mint ő...

A Matthäus-érában jó párszor láthattuk a magyar válogatottban. Ha az első osztályban is ontja a gólokat, könnyen Erwin Koeman kapitány látókörébe kerülhet. Lát esélyt arra, hogy újra magára öltse a címeres mezt?

Őszinte leszek, szerintem nem térek vissza. Egyrészt már nem vagyok mai gyerek, másrészt nekem a támadó játékfelfogás kedvez, ami a legritkább esetben jellemzi a magyar együttest.

Mivel tölti majd a holtidényt? Hogyan készülnek majd az élvonalra?

Pénteken utazom két hétre Thaiföldre kikapcsolódni, jól fog esni a pihenő. Aztán december elsején már kezdjük is a háromhetes alapozást a csapat edzőközpontjában, Skienben. Az ünnepeket Magyarországon töltöm, január ötödikétől pedig már indul is a visszaszámlálás. Az új szezon viszonylag korán, március közepén rajtol, remélem át tudom menteni az idei formámat.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu