Könnyedén nyert otthon a Százhalombatta

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 30. 19:05
A százhalombattai labadrúgócsapat 3-1-re legyőzte a kozármislenyi együttest az NB II-es bajnokság Nyugati-csoportjának 4. fordulójában. A találkozó sorsa tulajdonképpen már az első felvonásban eldőlt, hiszen ebben a játékrészben estek a gólok. A folytatásban nem sok minden történt, így a hazai gárda az első félidőben mutatott teljesítménye alapján megérdemelten tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.


LABDARÚGÁS NB II, NYUGATI CSOPORT 4. FORDULÓ
SZÁZHALOMBATTAI LK – KOZÁRMISLENY SE 3-1 (3-1)
Százhalombatta, 200 néző. Vezette: Gaál (Tóth I., Viszokai)
SZÁZHALOMBATTA: Hegedűs – Fejős, Ferencz, Móra, Béres – Vass, Lannert, Gábor (Szép 88.), Patkó (Földes 77.) – Disztl, Havrán (Gyurkovics 71.). Vezetőedző: Gálvölgyi István.
KOZÁRMISLENY: Antal – Dienes, Tasselmájer, Éles, Tóth Z. – Kanizsai (Kutyáncsánin 46.), Tóth I. (Suba 42.), Hergenrőder (Laki 62.), Horváth A. - Kresz, Lauer. Vezetőedző: Mihalecz István.
Gólszerző: Disztl (21., 28.), Havrán (11-esből 34.), illetve (Kanizsai 11-esből 25.)
Sárga lap: Fejős (22.), Disztl (64.), Béres (69.), illetve Tóth I. (16.), Kanizsai (44.), Tasselmájer (49.) 

Azt a legnagyobb jóindulattal sem lehetett állítani, hogy az a pár néző - aki kilátogatott ezen a napfényes szombat délutánon a mérkőzésre – lerágta volna a izgalmában a körmét. Az első negyedórában a kapuk ugyanis egyáltalán nem forogtak veszélyben, mindkét csapat a biztonságra törekedett.

A Batta és a Misleny is visszaállt a saját 16-osa elé, s onnan próbálta szervezni a játékot. A középpályáig nem is volt gond, odáig szépen haladt a labda lábról lábra, ám a minimális kockázatvállalás hiányában a kezdőkörben elfogyott a tudomány.

Épp ezért okozott kellemes meglepést a 21. perc a hazaiak számára: Disztl egy baloldalon vezetett akció végén közelről a hálóba csúsztatott (1-0).

Sokáig azonban nem örülhettek a battaiak, ugyanis négy perccel később Kanizsai büntetőből kiegyenlített (1-1).

Sokan azt gondolták ekkor, jön majd megint az unalmas passzolgatás a mezőnyben. Disztl viszont valószínűleg nem hallotta ezt a jóslatot, és a 28. percben 22 méterről lövésre vállalkozott, s mint később kiderült, jól tette, hiszen a labda védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba (2-1).

Újabb hat perc elteltével a meccs folyamán – elsősorban a neme miatt - elég sok kritikát kapó játékvezető, Gaál Gyöngyi ismét a 11-es pontra mutatott. Most azonban a hazai együttes rúghatott büntetőt, s Havrán magabiztosan a bal sarokba gurított (3-1).

A szünet után átvette az irányítást a vendégcsapat, ám az enyhe mezőnyfölény igazi átütőerő nélkül - egy kivételtől eltekintve - nem eredményezett automatikusan gólhelyzeteket. A Batta ugyanakkor okosan tartotta az előnyét, s ahol csak tudta, széttördelte a játékot, hisz az idő neki dolgozott.

A folytatásban gyakorlatilag semmit sem változott a játék képe, így a százhalombattai együttes elsősorban az első félidőben mutatott teljesítménye alapján megérdemelten tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.

EDZŐSZEMMEL:
Gálvölgyi István: Olyan mérkőzésen tudtunk nyerni, amelyen mindkét csapat jó teljesítményt nyújtott. Talán az én játékosaim motiváltabbak voltak.
Mihalecz István: Az első félidőben volt egy tízperces szakasz, amikor nagyon dekoncentráltan játszottunk, emiatt szenvedtünk vereséget. Gratulálok a Százhalombattának.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu