Koemannal jövő héten találkozik Csányi

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 6. 17:02
Életem legnehezebb megbízatása ez - ismételte önmagát Csányi Sándor az MLSZ újdonsült elnöke. Célja, hogy rend legyen a magyar fociban, emelkedjen az igazolt labdarúgók, az edzők és a játékvezetők száma. A bankvezér ennek érdekében ingyenessé tenné az edző és a játékvezető képzést. Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal majd csak a jövő héten veszi fel a kapcsolatot az OTP vezérigazgatója. Reális célként a 2016-os Eb-re való kijutás fogalmazódott meg.


„Végre profi módon kell kezelni a magyar labdarúgás ügyét. Nem nekünk kell futballozni, nem nekünk kell játékosokat képezni, hanem meg kell találni a legfelkészültebb szakembereket - mondta Csányi Sándor első MLSZ elnökként tartott sajtótájékoztatóján.

Meglátása szerint növelni kell a megyei szövetségek költségvetését és lehetővé kell tenni azt is, hogy a pénz ne legyen annak akadálya, hogy egy falunak saját csapata legyen.

„A kis csapatoknak sokszor nincs pénzük elindulni a bajnokságokban - fogalmazott.
- A cél, hogy minél több ember be tudjon kapcsolódni a labdarúgás felvirágoztatásába. Ingyenessé próbáljuk tenni az edző és játékvezető képzést. Növelni akarjuk az igazolt labdarúgók számát, ehhez pedig több bíróra és több edzőre van szükség. Eredményt nem tudunk ígérni, de azt igen, hogy mindent megteszünk a siker érdekében - jegyezte meg Csányi.

Ervin Koeman szövetségi kapitány ügyével nem foglalkoztak az első elnökségi ülésen. A holland szakemberrel a jövő héten veszi fel a kapcsolatot az új elnökség. A fogadási botrányokkal kapcsolatban Csányi megjegyezte ezekre az ügyekre nincs rálátása, de tájékozódott. Vélemény szerint főleg külföldön működö fogadóirodákban követik el azokat a fogadásokat, amelyek bundagyanúsak.

Berzi Sándor szerint, aki az MLSZ alelnöke és nemzetközi igazgatója lett, nem a mostani, hanem a következő, 2016-os EB-re lehet esélyünk kijutni, mert akkor már 24 csapat jut majd ki a kontinensviadalra, az ősszel kezdődő selejtező-sorozat sikeres megvívásának kitűzése még nem reális cél.

„Támogatni fogom, hogy minél több tehetséges magyar labdarúgó maradjon itthon és ne kallódjon el külföldön, ahol sokszor csak a fakóban játszanak - mondta Vízi E. Szilveszter frissen megválasztott elnökségi tag, aki a tehetséges tudósok és a tehetséges labdarúgók között vont párhuzamot. Szavai szerint a tehetséges kutatók a focistákhoz hasonlóan sokszor külföldön keresik az érvényesülést a sanyarú magyar viszonyok miatt. Az elnökség mandátuma öt évre szól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
MLSZ: Csányi van, pogácsa nincs! - videó
SZAVAZZ!!! Amiről már régóta tudunk, kedden délelőtt vált hivatalossá: hivatalosan is megválasztották a Magyar Labdarúgó-szövetség élére Csányi Sándort, az OTP vezérigazgatóját. A Telkiben megrendezett elnökválasztón a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu