Koeman: Az eredmény a fontos Izraelben

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 10. 14:15
Még a meglehetősen változékony, de főleg viharos széllel, s néha esővel, csak kevés napsütéssel járó időjárás sem tud változtatni az Izrael elleni barátságos meccsre készülő válogatott labdarúgóink hangulatán: változatlanul kifejezetten derűs elszántság uralkodik a mieink körében, s ezt a kedvező légkört is említette Erwin Koeman, a szövetségi kapitány, amikor a délelőtti frissítő, tengerparti sétát követően megtartotta idei első, közel egyórás megbeszélését. Az összecsapást ÉLŐben követhetik nyomon szerdán, 18:00 órától a SportHirado.hu-n!


 

Évnyitó mondandójának lényege az volt, hogy változatlan a célkitűzés, versenyben kell - és szerinte lehet is - maradni a vb-részvétel kiharcolásáért!

„A tavalyi következetes és nagyon fegyelmezett munka már hozott bíztató eredményeket, amelyeknek köszönhető a korábbit felülmúló a várakozás velünk szemben, de emiatt senkinek nem változhat a mentalitása, a hozzáállása - hangsúlyozta a holland szakember. - Bármi előfordulhat a csoportunkban! A mostani, Izrael elleni mérkőzés azért fontos, mert a legközelebbi tétmeccset az albánokkal játsszuk, s nekik hasonló a stílusuk.”

Erwin Koeman emlékeztetett a tavaly októberi, Máltán aratott egygólos győzelemre, megemlítve, hogy nem mindig a szép játék a fontos, ott is a három pont megszerzése volt a lényeg.

Ezzel jelezte: az idénynyitó szerdai találkozón is mindenek előtt az eredmény számít, s ez ügyben optimista, függetlenül attól, hogy ellenfelünk a 19. helyezett a FIFA-rangsorban, ahol mi 28 hellyel mögötte állunk.

A vendéglátók játékának elemzéséhez a tavaly novemberi Izrael-Elefántcsontpart (2-2) mérkőzésről készült dvd-t használta a kapitány, megjegyzéseiből könnyen kiderülhetett, hogy legalább tucatszor végignézte Drogbáék tel-avivi szereplését, főleg persze a hazaiak taktikáját figyelve.

„Valamennyi játékosom helyzetével tisztában vagyok, tudom, hogy akad, akinek könnyebb, de van, akinek nehezebb a dolga a klubjában, a válogatottban azonban mindenkinek egyformán mindent a csapat érdeke alá kell rendelni, mert csak így lehetünk továbbra is sikeresek” - adott útravalót a kapitány a most induló új évre.

A minden szempontból (szállás, ellátás) kifogástalan körülmények között készülő játékosainkra a délutáni pihenő - illetve néhányuk esetében az aranykezű gyúró, Eiseman László "gyógykezelése" - után Nagy Sándor, a csapat pszichológusa vár, majd a szerdai találkozó színhelyén és időpontjában (Ramat Gan Stadion, 18 óra) lesz edzés.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu