Kizárhatják Szerbiát az Eb-selejtezőkről

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 13. 13:27
KÉPGALÉRIÁVAL! Komolyan felmerülhet annak a lehetősége, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kizárja Szerbiát az Európa-bajnoki selejtezősorozatból. Tizenhét, Genovát és a Marassi-stadiont szanaszét verő szerb huligánt letartóztattak, valamint egy olaszt, aki beszállt a randalírozásba.


A szerbeket sokkolta az észtek elleni pénteki, hazai vereség (1-3), amelyet követően a huligánok terror alatt tartották saját játékosaikat: megdobálták a válogatott buszát az olaszországi Eb-selejtezőt megelőzően, a legkomolyabb inzultust a kapus, Vladimir Sztojkovics szenvedte el.

A szerb vandálok teljesen átrendezték Genovát, majd a stadion vendégszektorát, s mivel fáklyákat és minden kezükbe kerülő tárgyat a pályára hajítottak, előbb háromnegyed órás késéssel kezdődött el a mérkőzés, majd a játékvezető beszüntette a játékot.

Az olaszok szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli szerint a skót Craig Thompson a lehető legjobb döntést hozta.

„Amikor az öltözőben megláttam a remegő Vladimir Sztojkovicsot, tudtam, hogy ezt a meccset nem szabad megrendezni. Először nem értettük pontosan, mi történt vele és a többi szerb játékossal, de a tolmács elmagyarázta, milyen támadás érte őket a találkozót megelőzően. Ennek semmi köze a futballhoz.”

Prandelli elmondta, a szerb labdarúgók szerint a szurkolók egy részének az volt a célja, hogy ne játsszák le a meccset, még akkor is, ha ezzel beláthatatlan károkat okoznak saját válogatottjuknak.

Reuters
Többek közt Bogdanov (ő volt abban a fekete sapkában) miatt szív Szerbia Fotó: Reuters

A balhé nyomán tizenhét szerb vandált (a maffiavezérrel az élen) tartóztatott le a rendőrség, illetve egy olasz huligánt, aki bekapcsolódott a törés-zúzásba.

A kedd esti balhé a szerbek kizárását vonhatja maga után az Európa-bajnoki selejtezősorozatból, az UEFA fegyelmi bizottsága október 28-án vizsgálja ki az ügyet.

Az európai szövetség a mérkőzés ellenőre, a grúz David Petriasvili és a játékvezető, Craig Thompson beszámolójára támaszkodva mondja ki az ítéletet.

A BALHÉRÓL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETED MEG!

 

A szerb szurkolók másik arca

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Helyszíni riport a Partizan-Arsenalról
A szerbek őrültek, pláne ha labdarúgásról van szó – a Partizan-Arsenal keddi BL-meccsen ennek kizárólag pozitív fennhangja volt. Akik ennyire szeretik a futballt, azok megérdemelnék, hogy minden évben legyen csapatuk az első...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu