Kirúgták László Csabát a Heartstól!

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 29. 19:20
Valószínűleg a tulajdonossal, Vlagyimir Romanovval való nézeteltérése miatt menesztették László Csabát, a Hearts magyar menedzserét. Az erdélyi születésű szakember volt a leghosszabb ideig „regnáló" tréner a jelenlegi klubvezetés alatt - 18 hónapig irányíthatta az edinburgh-i együttest. A skót csapat az ötödik helyen áll a tabellán, legutóbb hazai pályán szenvedett 3-0-ás vereséget az Aberdeentől.


László Csaba temperamentumát, habitusát ismerjük a Ferencvárosnál és a magyar válogatott mellett eltöltött időszakából. Megmondja a véleményét. Ez volt a baja a Hearts orosz tulajdonosának is. A magyar szakvezető több pénzt szeretett volna fordítani az együttes megerősítésére, Romanov viszont nem bővítette ki a keretet.

Ez a vártnál gyengébb szerepléshez és László kirúgásához vezetett. A maga tizennyolc hónapjával így is meglepően sokáig maradt a csapat élén a korábban Németországban tanult menedzser. Romanov ugyanis szerette gyakran váltogatni az edzőket. 

Bár a klub hivatalos weboldalán vezető hír az egykori Fradi-tréner távozása, ám a vezetők csak egy tömör kommünikében közlik a szurkolókkal a váltást. Ennél bővebben adott hírt a kirúgásról a BBC. 

A brit közszolgálati csatorna már ennél valamivel bővebben értékelt. Szerintük nemcsak a nézeteltérés, hanem az együttes gyengébb szereplése is az okok között keresendő. Ám felvetődik a kérdés, hogy a tulajdonosi kör mitől várt jobb eredményeket, ha nem adott pénzt erősítésre...

László Csaba első idényében a dobogó legalsó fokáig vezette a Heartsot. Ami a Celtic és  Rangers erejét tekintve meglehetősen szép teljesítménynek számít. Így gondolta ezt a szigetországi szakma is, hiszen az év edzőjének választották a magyart. Az idén már kevésbé jöttek az eredmények, tizenegy hazai mérkőzésen mindössze kilenc gólra volt képes a gárda.  

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu