Kirúgása után sem adja fel Kovács Zoli

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 11. 16:08
A szerdán Győrben szerződést bontó Kovács Zoltán továbbra sem érzi öregnek magát, úgy véli, még néhány évig magas szinten futballozhat. Döntését azonban nem szeretné elkapkodni, a karácsony közeledte miatt inkább családjára összpontosít. A népszerű csatár valószínűleg talál majd magának új csapatot, hiszen azért bőven van olyan edző, aki nem a kort, hanem a labdarúgók teljesítményét veszi figyelembe az elbírálásnál.


Kovács néhány hónap alatt megjárta az Újpestet és a Győrt is, mindkét helyen ajtót mutattak számára, pedig a lila-fehéreknél, majd a zöld-fehéreknél is remekül érezte magát. A 35 éves játékos csütörtökön sem búslakodott, amikor a közelmúltról és a jövőről faggatta a SportHirado.hu.

 

„Szerda óta puhatolózás történt, de konkrétumról nem tudok beszámolni – kezdte Kokó. - Döntésemet nem is szeretném elkapkodni, hiszen jön a karácsony, ami számomra szent. Amúgy is pihennék és gondolkodnék egy cseppet. Persze, jól tudom, legfeljebb egy-két vagy három évig játszhatok még ilyen magas szinten. De ezt szeretném is megtenni, mert imádom a futballt, a győzelmeket, a mérkőzéseket, az edzéseket”.

 

Kovács éveken át az újpesti szurkolók kedvence volt, majd a nyáron a klubvezetés közölte, nem számít a további szereplésére. A húszszoros válogatott futballista ezek után került Győrbe, Egervári Sándor csapatát négy bajnoki góllal segítette. Az edző múlt heti menesztését követte a rutinos futballista távozása is.

 

„Jól éreztem magam Győrben, jó játékosokkal és emberekkel találkoztam – mondta a támadó. – Nem tartom magam még öregnek, a fizikai tesztek is azt mutatják, tökéletes állapotban vagyok. El kell fogadnom azonban a Magyarországon uralkodó nézetet: harminc felett szinte eladhatatlan a labdarúgó. Szerencsére vannak olyan edzők, akiknél a kor helyett a teljesítmény számít. De vannak olyan vezetők is, akiknél más szempontok uralkodnak. Ha egyszer én is klubvezető leszek, akkor mindent megteszek azért, hogy csak a produktum alapján értékeljék a játékosokat”.

 

Utóbbi gondolathoz csatlakozott Sisa Tibor diósgyőri vezetőedző, aki hónapokkal ezelőtt még igazi csikócsapattal, az U19-es válogatottal dolgozott.

 

„Sohasem nézem a futballisták útlevelét és születési dátumát. Nálunk Tóth Mihály sem tartozik a legfiatalabbak közé, mégis a második legjobb teljesítményt nyújtotta. A szakmai stáb és a klubvezetés is elégedett lehet vele – jelentette ki Sisa. – A rutinosabb csatárokra mindenképpen szükség van a fiatalabbak mellé. A futball ugyanis folyamatos tanulási szakaszokból áll, az idősebbek sok hasznos tanáccsal segíthetik társaikat.

 

A diósgyőri vezetőedző úgy véli, megfelelő odafigyeléssel lehet kezelni a korkülönbségből adódó esetleges gondokat.

 

„Előfordul, hogy az idősebb futballista sokkal jobban terhelhető, mint a fiatalabb játékos. Ehhez persze állapotfelmérésre is szükség van” – tette hozzá a szakember.

 

Felvetődik a kérdés, kacérkodik-e a Diósgyőr a szabaddá vált Kovács szerződtetésével, de erről egyelőre nincs szó.

 

„Most az a fontos, hogy megtartsuk a saját értékeinket. Az utóbbi időben ugyanis elbizonytalanodás tapasztalható”.

 

A Vasast remekül irányító Mészöly Géza néhány évvel ezelőtt dolgozott Újpesten a rutinos támadóval, akiről csak jót tudott mondani.

 

„Zoli Erős Karcsival együtt húzóembernek számított, kifogástalan edzésmunkát végeztek ők ketten. Sohasem kellett őket nógatni – kezdte az angyalföldi vezetőedző. – Természetesen számíthat a kor a megítélésben, de nálam csak a teljesítmény a fontos. Az idősebb játékosokkal ugyan hosszú távon már nem lehet számolni, de szerintem Zoli megérdemelte volna, hogy tavasszal is Győrben szerepelhessen.”

 

Mészöly Géza az elmúlt hónapokban is tapasztalhatta, mennyit érhet a rutinosabb futballisták produkciója, hiszen a 34 éves Petar Divics gólokkal szolgált rá a bizalomra, s a csapatkapitány Tóth András is példamutatóan segítette a piros-kékeket.

 

„Nem árt a körültekintés, Petart is kímélni kellett időnként. De ez annak köszönhető, hogy több sérülése is volt.”

 

Az egyértelmű véleményalkotástól ugyan elzárkózik honlapunk, de annyit azért megjegyeznénk, Kovács Zoltán még bizton számíthat új, képességeinek megfelelő ajánlatra, ha nem is Győrből, Diósgyőrből vagy Angyalföldről…

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu