Kifakadt a szenvedő gólkirály

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 12. 10:48
Miközben a Videoton az élvonal legtöbb gólját szerezve magabiztosan vezeti a bajnokságot, a legutóbbi szezon gólkirálya, Nemanja Nikolics szenved. Az előző pontvadászatban 18 találatig jutott, most mindössze kettőnél jár, s kezdőként is elvétve jut csak lehetőséghez. Így aztán hiába merült már fel tavaly januárban a honosítása, jelenleg a magyar válogatottól is fényévekre került. De hogy éli meg mindezt az állampolgári ismeretekből november 22-én vizsgázó csatár?


- Édesanyám magyar, édesapám szerb, úgyhogy innen a nyelvtudás – kezdte a SportHírado.hu megkeresésére Nikiolics -, no meg az állampolgársági kérelem. Közeleg az idő, 22-én vizsgázom. Mivel nem jártam magyar iskolába, így a nyelv- és történelemtudásról számot kell adnom az állampolgárság elnyeréséhez.

- Hogy aztán a magyar válogatottban is pályára léphessen. Találkozott már Egervári Sándorral? Ez már csak azért is érdekes, mert az előző kapitány, Erwin Koeman kimondottan szívesen látta volna a nemzeti csapatban.

- Koemannal sem beszéltem, de arról olvastam, hogy számítana rám, ha magyar állampolgár lennék. Egervári Sándorral sem találkoztam kimondottan ezért, de úgy érzem, nem is lenne korrekt, amíg nem vagyok magyar. Utána lesz majd idő erről beszélni, már ha számításba vesz a keretében.

- Az idei formája alapján erre egyre kisebb az esély.

- Tudom. Bár jól érzem magam a Videotonban, de, ennél többet szeretnék játszani. És nem azért, mert én vagyok Nemanja Nikolics, a gólkirály, akit nem lehet kihagyni. Dehogy. Fiatal vagyok, s tudok segíteni, lendületet adni a csapatnak. A kispadról viszont nehéz. Alves most nagyon megtalálta a góllövő cipőjét, fantasztikus játékos, de nem félek a kihívástól sem. Amikor idekerültem, hatodik csatár voltam, akkor sem féltem. Először nem is kaptam lehetőséget, aztán Diósgyőrben a második meccsen győztes gólt lőttem, s beindult a gépezet. Azt hittem, ezek után ez az év az enyém lesz…

- A formája esett vissza, vagy a Videoton erős annyira, hogy nélkülözni tudja gólkirályát?

- A formám biztosan nem esett vissza és szerintem helyem van a kezdőben is. Tényleg nem megsértve érzem magam, de nem esik jól, amikor nézem a társaimat – a kispadról. Ha pályára lépek, minden lehetőséget megpróbálok kihasználni, de eddig két gólig és egy gólpasszig jutottam. Tisztában vagyok vele, hogy helyzetbe tudok kerülni, hogy gólt is képes vagyok lőni, de mostanában olyan dolgok történnek velem, amit egyszerűen nem értek. Máskor fél helyzetből is betaláltam, most meg…

- Félig-meddig kissé kívülről hogy látja: idén bajnok lesz a Videoton?

- Már tavasszal is mi veszítettük el az aranyat, nem pedig a Debrecen nyerte meg, ennek ellenére persze gratulálok nekik. De akkor mi a Fradi és az Újpest elleni döntetlennel és az MTK elleni hazai vereséggel nagyon elszúrtuk. Most ugyanúgy vezetjük a tabellát, viszont tanultunk a múlt hibáiból. Igaz, hogy ellenünk dupla energiát mozgósítanak a csapatok, látható, hogy játszanak ellenünk: akár a Honvéd. Bekkelnek és bekkelnek, majd két kapura lövésükből kétszer betalálnak, de szerintem a masszív Kaposvár otthonában, és Baján kupameccsen - ahol tíz emberrel 0-2-ről nyertünk 4-2-re – megmutattuk: idén többre vagyunk képesek… És engem sem írhat le senki, mert bizonyítani akarok.

NB I, A 14. FORDULÓ MŰSORA
PÉNTEK
MTK-Pápa 17:00
Győri ETO FC-Videoton 19:00
SZOMBAT
Szolnok-Kaposvár 13:00
Siófok-Kecskemét 15.00
Debrecen-Zalaegerszeg 15:00
Vasas-Paks 16:00
Újpest-Honvéd 17:30
VASÁRNAP
Ferencváros-Haladás 17:30

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu